I Europa står byggnader för 40 procent av material- och energiförbrukningen. Det finns stor potential för att nyttja resurserna bättre genom att välja hälsosamma material som har lång livslängd, och genom att omvandla befintliga byggnader. Läs mycket mer i vårt nya tema om transformation.

Läs mer

Med stor fokus på bra akustik, har ZENI Architetcs valt Troldtekt akustiktak och specialtillverkade Troldtekt-bafflar i inredningen av FlowFactory. Byggnaden är en del av VUC Syd och vinnare av "Årets skolbyggnad 2017".

Läs mer

Troldtekt akustikplattor är Danmarks bästa byggelement. Det står klart sedan Troldtekts vd, Peer Leth, onsdagen den 1 november fick ta emot Byggelementpriset 2017.

Läs mer

Michelin-restaurangen Domestic i Aarhus (DK) har på kort tid blivit en succé med lokala råvaror och enkla "hemramar" kännetäcknade av bekväma stolar, mjuka gardiner och bra akustik.

Läs mer

Är du intresserad av hållbart byggande? Kom då till mässan Building Green i Köpenhamn den 1 och 2 november. Besök Troldtekts monter – nr 72 – och diskutera bra akustik och hur Troldtekt bidrar till hållbart byggande.

Läs mer

Europas blickar är riktade mot Aarhus, som är Europas kulturhuvudstad 2017. Det ger ett bra tillfälle att visa upp arkitektur från Aarhus, som markerar året bland annat med biennalen Rising Architecture Week.

Läs mer

Med anledning av vår fantastiska start i Sverige med stor efterfrågan på våra cementbundna träullsabsorbenter och snabb tillväxt, söker Troldtekt AB en projektsäljare till försäljning av intelligenta akustiklösningar, utveckling och kundrelationer i och runt Stockholm.

Läs mer

Miljoninvesteringar i produktionen säkerställer att energi och material utnyttjas bättre hos Troldtekt A/S. Ett nytt målningssystem har minskat färgspillet med över 70 procent, medan energiförbrukningen per producerad akustikplatta har minskat med 17 procent på ett år.

Läs mer

Den danska huvudstaden Köpenhamn har delat ut priser till sju särskilt vackra byggnader som bidrar positivt till staden. Två av de prisbelönta byggnaderna har akustiktak från Troldtekt.

Läs mer

Troldtekts 2016 års rapport om företagets sociala ansvar (CSR) kan nu laddas ned från hemsidan. Rapporten har också lämnats til FN, eftersom den årliga CSR-rapporten ingår i våra skyldigheter enligt FN:s Global Compact, som vi har varit anslutna till sedan 2010.

Läs mer

Innovation är en naturlig del av arkitektyrket. Men hur arbetar man med innovation? Varför är innovation inte samma sak som otämjda kreativitet och vilda idéer? Vilka nya designtrender är på väg? Få svar och mer i det nya temat innovation.

Läs mer

Två studenter på arkitekt-
utbildningen UAUIM i Bukarest utsågs till vinnare av Troldtekt Award och prissumman 5 000 euro. Både andraplatsen och specialpriset går till två studenter från Iran.

Läs mer