Ädel rom möter det hanseatiska köket

Den världsberömda stadsdelen St. Pauli i Hamburg med sina legendariska nöjeskvarter och red light district i området runt Reeperbahn har blivit en kulinarisk attraktion rikare. Restaurangen AHOI Sankt Pauli, som ligger på den s.k. ”sündigen Meile” binder samman sjöfartens romantiska charm och en samtida design till en enastående gastronomisk värld.

Här kan gästerna prova klassiska hanseatiska rätter som grönkål, lapskojs, den traditionella rätten pannfisch och saftkräm och njuta av hembakat bröd. Det bakas bland annat med kokad mald malt, en kvarleva från ölbryggarköket. Det finns ett stort utbud av drycker för gästerna att välja mellan. På AHOI Sankt Pauli finns det över 50 ölsorter, däribland många handtillverkade s.k. hantverksöl samt fatöl från bryggeriet Ratsherrn i Hamburg. 

Och eftersom en äkta sjöman alltid vill ha en ”Buddel Rum” erbjuder Ahoi Sankt Pauli ett stort utbud av speciella romsorter. De ädla dropparna skeppas över de sju haven till Hamburgs hamn och väntar nu på de törstiga sjömännen som kastar ankar vid Reeperbahn.

Ankarsymbolen återfinns även på borden i virkesstil och på de robusta ljusstakarna av trä. Lampor som hänger från taket i tjocka rep och kedjor och bilder med motiv från Hamburgs hamn bidrar till den maritima känslan. Mitt i blickfånget står fyra genomskinliga kylskåp som ramas in av en vägg av trälådor.

Grå träullsaborbenter från Troldtekt bildar det perfekta komplementet till trägolvet och möblerna av trä och rostfritt stål. De fungerar inte bara som ett kreativt inslag utan ger även ett optimalt inomhusklimat, bra akustik och fungerande brandskydd.

Fakta

Projekt:
AHOI Restaurang Sankt Pauli, Hamburg, Tyskland
Byggherre:
Christopher Stapel, Hamburg
Troldtekt Produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Grå 202
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt-skruvar
Text & Foto
Text:
Dipl.-Ing. Olaf Wiechers, arkitekt
Foto:
Dipl.-Ing. Olaf Wiechers, arkitekt