Samvaro kring pizzan

Bland kaféer och restauranger på livliga Jægergårdsgade i Århus ligger Gorms Pizza, som serverar sina berömda pizzor i mysig miljö. Stället har öppet från förmiddagen, då det serveras brunch och andra godsaker med inspiration från Italien.

Gorms Pizza i Århus ligger i en äldre, charmig byggnad där baren och köket har en central placering. Maten står bokstavligt talet i centrum och hos Gorms Pizza får man det bästa från klassiska pizzor och andra pizzor med spännande nya smaker. Här serveras även säsongens signaturpizza, som är inspirerad av årstiden.

Kvalitetsråvaror och bra hantverk är ledorden för rätterna, och de kompetenta medarbetarna guidar genom menyn. Hos Gorms Pizza på Jægergårdsgade finns det plats för 100 matgäster, om källarlokalerna också används. Den nedre våningen kan också inredas till större arrangemang.

Rustikt och stämningsfullt

Restaurangen har en charmig känsla och flera nischer och nivåskillnader, som delar upp rummet och skapar mysiga vrår. Troldtekt-akustikplattor är ett genomgående material i taken och ger inte bara en lugn sammanhängande yta utan även en lugn stämning eftersom restaurangens goda akustik får hjälp av akustikplattornas ljudabsorberande förmåga.

Gorms Pizza har allteftersom öppnat fler restauranger och inredningen ser inte exakt likadan överallt, men varje gång anpassas stället och naturligtvis läggs några små inredningsdetaljer till som är genomgående. Hos Gorms Pizza betyder samvaron kring maten en hel del och stället beskrivs också bäst som riktigt trevligt.

Fakta

Projekt:
Gorms pizza i Århus, Danmark
Troldtekt Produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Vit 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt-skruvar
Text & Foto
Text:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt