Högt i tak och många kontraster

Neighbourhood Organic Pizza and Cocktails har öppnat sin andra restaurang på Frederiksborggade i Köpenhamn. En mötesplats med en stark atmosfär och en ekologisk meny.

De stora fönsterpartierna är öppna mot gatan, och Frederiksborggades livliga stämning fortsätter in i restauranglokalen med sitt höga tak. Ekologiska pizzor av hög kvalitet är ställets varumärke, men också en syn på måltiden som en gemensam samlingspunkt.

Bänkar längs väggarna inbjuder till gemensamma matstunder. Här går det alltid att hitta ett bord, trots ställets popularitet. Några steg upp bakom det spatiösa rummet med en dekorativ samling vita lampor ligger baren. Här är inredningen betydligt mörkare och stämningen en helt annan. Stället har även sittplatser i ett mindre rum bakom baren och på nedervåningen.

De många olika rummen med sina skiftande takhöjder och varierande mängd dagsljus binds elegant samman av naturmaterial som trä och läder samt väggytor med en rustik look. Alla rum har sin egen atmosfär, som utgår från rummets storlek.

Troldtekt akustikplattor har använts som undertak i samtliga rum och ser till att gästerna får god stämning med optimal akustik. Troldtekt-akustikplattorna har använts i olika varianter och färger, men bidrar samtidigt till en lugn och enhetlig känsla på hela Neighbourhood Pizza.

Fakta

Projekt:
Neighbourhood Organic Pizza and Cocktails i Köpenhamn, Danmark
Arkitekt:
ATM Design (inredning)
Byggherre:
Martin Beck Duedahl
Troldtekt Produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Naturträ & Svart 207
Struktur:
Fin (1,5 mm träull)
Kantprofil:
11 mm fas, K11
Montering:
Med Troldtekt strukturskruvar
Text & Foto
Text:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt