Golf och gastronomi i grön omgivning

I januari 2020 tog Thomas Leth och Mike Niebuhr över restauranglokalerna på Skanderborg Golfklubb och öppnade Restaurant Leth Dining. En renovering och en coronanedstängning senare har de nu slagit upp portarna för golfklubbens medlemmar och andra gäster som är sugna på en bit mat i den gröna omgivningen med nordisk prägel.

Søhøjlandet, där Skanderborg ligger, är känt för sin vackra natur. Staden har nu fått en ny restaurang, vilket inte minst golfarna är glada för. Thomas Leth, den ena ägaren, har i många år varit verksam inom private dining. När han plötsligt fick möjlighet att förverkliga sin dröm om att öppna ett eget ställe, kontaktade han sin gode vän, Mike Niebuhr.

– Thomas och jag känner varandra från hotellbranschen, och när han ringde mig var jag inte sen att nappa på det spännande erbjudandet, säger Mike som numera är restaurangchef.

Coronapandemin ledde till några månaders försening, men då fick de i stället mer tid för den stora invändiga renoveringen som krävdes.

– Även om vi egentligen var redo att öppna tidigare, så var det inte möjligt på grund av corona. Den 18 maj 2020 slog vi upp portarna, och det har gått som tåget sedan dess. Vi har blivit mycket väl mottagna och har redan tilldelats Dinnerbookings hedersdiplom för att vi fått så fina recensioner, berättar Mike.

Nordisk stil som tema

Tidigare hade golfklubben en matsal där man själv hämtade sin mat på en bricka vid en lucka och sedan gick och satte sig för att äta. Inredningen var dessutom omodern, med blå plastmattor, kontorsmöbler och skjutdörrar.

– Lokalen har fått en rejäl ansiktslyftning, både på grunden och ytan, och präglas nu av en modern, nordisk stil – precis som vår mat. Vi ville få till en så luftig känsla som möjligt, säger Mike.

De två kompanjonerna har själva stått för inredningen i restaurangen, i form av askgrå vinylgolv, vita väggar och möbler med nordisk design. Överallt är det utsikten över golfbanan, skogen och Skanderborg Sø som står i centrum.

Till taken har de valt svarta Troldtekt akustikplattor, som ger ett modernt, lugnt och balanserat intryck. Både gästerna och krögarna har märkt en markant förbättring av ljudmiljön.

– Alla som brukar besöka golfklubben har sagt att atmosfären har förändrats. Det ekar inte så mycket längre och man störs inte av andras samtal vid borden runt omkring. Gästerna lägger genast märke till den goda akustiken, och det är ett bevis på att vi har gjort ett klokt val, säger Mike.

Maten på Leth Dining är nordisk med en asiatisk twist, och gästerna kan välja att beställa en 14-rätters meny. Det finns dock mat som passar alla, till exempel mackor för golfare på språng och en tartelett som är en av Danmarks största.

Fakta

Projekt:
Restaurant Leth Dining på Skanderborg Golfklubb, Danmark
Troldtekt produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Svart 207
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt strukturskruvar
Text & Foto
Text:
Publico
Foto:
Tommy Kosior, Troldtekt A/S