Modernt kontorsprojekt i rå inramning

Växtvärk hos Länsförsäkringar i Eskilstuna blev startskottet för ett storslaget renoveringsprojekt i en gammal industrifastighet.

Med hela 1 000 kvadratmeter har de anställda på Länsförsäkringar i Eskilstuna nu gott om plats. Adressen på Libergsgatan är en gammal industrifastighet, och byggherren – det stora fastighetsbolaget Ladingen – har haft experterna på Carlstedt Arkitekter i Eskilstuna till sin hjälp.

Carlstedt Arkitekter har gedigen erfarenhet av renoveringsprojekt och har låtit bevara detaljer från byggnadens tidigare liv. En taktravers hänger till exempel kvar på sin ursprungliga plats och ett gammalt kassaskåp har restaurerats och bevarats för eftervärlden.

Fokus på bra akustik

De nya kontorslokalerna har utformats med känsla för detaljer, så att både personal och kunder ska få bästa möjliga upplevelse. Förutom stora gemensamma utrymmen finns flera olika mötesrum och en liten avdelning för skadereglering.

Stora fönsterpartier och golv av hårda material gjorde att arkitekterna var tvungna att lägga stor vikt vid akustiken i samband med renoveringen. Det har man gjort genom att till exempel placera tjocka mattor på vissa golv, hänga upp tunga gardiner i några av de stora fönstren och – inte minst – montera vitmålade Troldtekt akustikplattor med ultrafin struktur i alla tak.

Fakta

Projekt:
Renovering av Länförsäkringars kontorslokaler i Eskilstuna
Arkitekt:
Carlstedt Arkitekter i Eskilstuna
Byggherre:
Ladingen Fastigheter
Troldtekt produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Vit 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med skruvar och nedpendlat C60-profilsystem
Text & Foto
Text:
Publico
Foto:
Ladingen Fastigheter