Hållbar och inbjudande inredning

Hos Merkur Andelskasse i Århus kliver man in i en mycket hemtrevlig atmosfär. Medarbetarna sitter i ögonhöjd med varandra i ett öppet kontorslandskap, med ett leende på läpparna. Kontoret i stadsdelen Frederiksbjerg har inretts med stor medvetenhet om hållbara materialval.

Den värderingsdrivna banken Merkur Andelskasse arbetar med hållbara investeringar och har inrett sin nya filial till en behaglig miljö för medarbetare och kunder, utan att kompromissa med sina värderingar.

Lokalen ligger på ett hörn och får därför mycket dagsljus från flera väderstreck. Det blev en bra utgångspunkt för inredningen, som är gjord av LOOP Architects i Århus. Medarbetarna sitter i stort sett samlade i ett öppet landskap, vilket speglar bankens värdering om insyn i verksamheten. Åt kunderna har man inrett ett loungeområde vid entrén, med både kaffebar och leksaker.

Hållbara lösningar

Merkur är stolta över att vara en så kallad ”andelskasse” och stöder bland annat projekt med fokus på miljö och ekologi, och därför har man också ställt krav på materialen i kontoret. Trä är ett genomgående material, med mjuka gardiner som färgstarka rumsavdelare. För att säkra en behaglig akustik valde man att använda Troldtekts akustiktak med inbyggd Troldtekt-belysning.

Akustiktplattor från Troldtekt är bland annat FSC®-certifierade i kategorin ”FSC 100%” (FSC®C115450), Cradle to Cradle-certifierade i kategorin silver och certifierade i den högsta kategorin enligt Dansk Indeklima Mærkning.

LOOP Architects är Cradle to Cradle-rådgivare och söker alltid lösningar som värnar om miljön. Hos Merkur Andelskasse har man på ett elegant sätt lyckats skapa en inredning som speglar Merkurs värderingar, med en mix av mjuka former och knivskarp design.

Fakta

Projekt:
Merkur Andelskasses nya filial i Frederiksbjerg i Århus, Danmark
Arkitekt:
LOOP Architects
Byggherre:
Merkur Andelskasse
Troldtekt Produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Vit 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Belysning:
Troldtekt belysning
Text & Foto
Text:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt