Akustiktak väcker uppmärksamhet bland unik inredning

En inramning i rå betong har stylats med produkter från hela världen i den exklusiva möbel-, inrednings- och konstbutiken UniqueRoom. Här visas enbart design med ett eget uttryck - och just därför har butikens ägare valt spännande akustiklösningar från Troldtekt.

Möbel-, inrednings- och konstbutiken UniqueRoom har inretts som ett hem, med kök, badrum, vardagsrum och hall. Stilen är så kompromisslöst exklusiv att den väcker drömmar till liv hos de flesta inredningsintresserade bostadsägare. Här har möblerna flugits in från fjärran kontinenter, det är latte art i kundkaffet och konst från Danmarks största konstnärer.

– Jag vill inspirera mina kunder genom att visa möbler med både en modern touch och historia. Design som du annars inte kan köpa i Danmark. Lösningarna blir spännande när formgivaren har tänkt utanför ramarna, och när det finns en synergi mellan funktion, kvalitet, design och pris. Uttrycket ska vara en heminredning som ger betraktaren en wow-upplevelse, säger Nicolai Højgaard, grundare och delägare i UniqueRoom.

Vad är ett modernt hem?

Nicolai Højgaard har gjort passionen för design till sitt levebröd. Med utgångspunkt i butiken på Amager Strandvej i København hjälper han bostadsägare med att inreda deras hem. Det finns en stor spännvidd i kundgruppen. Det kan vara ett medelålders äkta par som ersätter klassisk dansk design med ett stramt och minimalistiskt uttryck. Kärnfamiljen som satsar på funktion och trivsel. Eller den unga livsnjutaren som är på jakt efter en unik soffa som ingen annan har.

– Begreppet ”ett modernt hem” kan inte klassificeras inom en enda ram. Ett modernt hem ska avspegla de personer som bor i hemmet. Därför är definitionen lika mångfacetterad som vi alla är olika. Med det sagt ser jag naturligtvis vissa gemensamma nämnare, säger Nicolai Højgaard.

– I många hem är väggarna av betong eller helt vita, vilket ger en anonym och kall inramning som ställer krav på de föremål vi fyller rummen med. Jag fokuserar på materialet, och jag tycker att trä är ett spännande material att arbeta med. Det är levande och organiskt, och därför bidrar träet med värme och själ som kan skapa intressanta synergier med hårda ytor.

Eleganta akustiklösningar

De fyra primära rummen på UniqueRoom har inretts med eleganta akustiktak. Man har bland annat valt klassiska Troldtekt akustikplattor i grå natur och akustikplattorna Troldtekt line, som ingår i serien med Troldtekt designlösningar.

Troldtekt line är akustikplattor med längsgående spår som har frästs in i plattans ytskikt. Varje platta har tio spår med samma avstånd mellan spåren. När du sätter ihop plattorna fortsätter spåren vidare över hela ytan med ett sömlöst uttryck.

– Konstruktionen i UniqueRoom är i betong. Det ger en dålig ljudmiljö, vilket det också är i många moderna hem, så jag letade efter en elegant akustiklösning. Jag är fascinerad av Troldtekt-lösningarna, som skapar ett antal långa linjer i rummet som är helt fantastiska. De ger rummet en längd och ett djup som det annars inte har. Samtidigt får du en enastående akustik, säger Nicolai Højgaard.

– Många av mina kunder blir förtjusta i akustiktaken och vill gärna veta mer. Ofta befinner de sig i en byggprocess och har därför fokus på hur de skapar god akustik. Alla vill att deras hem ska bli en plats där man vill vistas. Det är det som står i fokus när jag hjälper människor med heminredning, säger Nicolai Højgaard.

Fakta

Projekt:
UniqueRoom, möbel-, inrednings- och konstbutik på Amager Strandvej i Köpenhamn, Danmark
Troldtekt Produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt och Troldtekt line akustikplattor
Färg:
Grå natur och svart 207
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Kantprofil:
Rak kant, K0
Montering:
Med Troldtekt-skruvar
Text & Foto
Text:
Publico
Foto:
Tommy Kosior, Troldtekt A/S