Sommarens oas

När solen står högt över Århus beger sig många lokalbor till hamnbadet Havnebadet på Aarhus Ø där man utöver att ta ett dopp kan äta allt från glass till mat och dricka lokalt öl. Uno Más erbjuder både hårklippning och en öl i en avslappnad miljö.

Bassin 7 är omgiven av kranar och byggröra, men är också fylld med glada människor runt Havnebadet. Vid den yttersta spetsen tornar bostadsbebyggelsen AARhus upp sig och intill ligger bland annat teatergruppen Teatret Gruppe 38.

Många människor i staden tar en promenad eller en fisketur på den nyaste delen av Aarhus Ø. Turen går förbi de små, tillfälliga bodarna vid Havnebadet och ofta till ett besök på Uno Más. Här kan du få dig en öl till fisketuren eller kajkanten, eller njuta av den på plats, där det erbjuds sport på tv:n.

Atmosfären är väldigt avslappnad i lokalerna, som är en utbyggnad av två containrar. De har också tänkt på akustiken, eftersom den är viktig för en god atmosfär.

Vita akustikplattor från Troldtekt används i alla tak och ger ett fint sammanhang hos Uno Más. Platsen erbjuder också herrklippning eller rakning – naturligtvis med en öl inkluderad i priset.

Fakta

Projekt:
Uno Más på Aarhus Ø, Danmark
Troldtekt produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Vit 101
Struktur:
Extremt fin (0,5 mm träull)
Text & Foto
Text:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt