Skarp minimalism med tak över ljudet

Med storslagen utsikt över den gröna golfbanan och natur så långt ögat når byggde HusCompagniet 2017 en minimalistisk enplansvilla på 167 kvadratmeter.

Huset i Haderslev har en minimalistisk arkitektur både utomhus och inomhus, och bostaden utmanar det traditionella typhuset med sina raka gavlar utan takfot, inbyggd spis och det snedställda taket i 15 grader i husets hjärta – köket/allrummet.

– Vi på HusCompagniet ville att både arkitektur och materialval skulle vara genomgående i huset. Det ger det bästa helhetsintrycket. På Køllesvinget i Haderslev har vi därför valt Troldtekt träullsabsorbenter till hela huset, säger Morten Corydon, försäljningschef på HusCompagniet.

En skillnad i alla rum
Både i de små och i de stora rummen ger Troldtekttaken bra akustik. Och speciellt eftersom huset består av hårda golv – stora klinker och breda, ljusa träplankor, och eftersom köket/allrummets tak är snedställt är det extra viktigt att fokusera på akustiken. Om inte HusCompagniet hade valt Troldtekt akustiktak i köket/allrummet skulle ljudet från köket ge eko och dålig akustik ända in i vardagsrummet.

– Vi vill verkligen rekommendera Troldtekt. Oavsett om det gäller ett stort eller litet hus, högt eller lågt gör Troldtekt en positiv skillnad för akustiken i huset. Det känns verkligen behagligt att gå in i ett hus där man märker att ljudet dämpas otroligt bra tack vare Troldtekttaken. Det är också därför som vi gärna vill visa kommande bostadsägare att Troldtekt passar in i moderna, minimalistiska hem, säger Morten Corydon.

Fakta

Projekt:
Nybyggd enplansvilla i Haderslev, Danmark
Arkitekt:
HusCompagniet
Troldtekt Produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Vit 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Text & Foto
Text:
Publico
Foto:
HusCompagniet