Som ett nytt hus

När den stora renoveringen och moderniseringen av familjens villa var klar firade de med inflyttningsfest, trots att alla lösningar hade valts utifrån det ursprungliga huset.

Familjen ville skapa en stor, gemensam umgängesyta där köket är en del av helheten. Nu består huset av ett enda sammanhängande rum från hallen till soffhörnet. Kök och tvättstuga har byggts om, och lösningarna uppfyller alla små och stora krav på funktion och estetik.

Familjen tog hjälp av designern och inredaren Søren Vester, som tillförde nya perspektiv på ombyggnationen av det gamla huset till en mer personlig och modern bostad med köket som självklar samlingspunkt. Från köket har man fri sikt genom rummet och ut över trädgården, som också kan upplevas från den nyinredda soffhörnan.

Nyanser av grått

Søren Vester föreslog snabbt att innertaket skulle bytas ut mot Troldtekt-plattor för att säkerställa en god akustik i det stora, sammanhängande rummet.

Familjen besökte Troldtekts showroom i Tranbjerg och bestämde sig för designlösningen Troldtekt line i grått. Med tanke på husets begränsade takhöjd hade ett svart tak blivit alltför dominerande. Enligt familjemedlemmarna har den grå färgen dessutom många olika nyanser beroende på ljuset.

Familjen ville ha ett enkelt, vitt kök och efter lite research valdes en bänkskiva i skiffer som matchar Troldtekt-taket perfekt. Även på väggen bakom spisen sitter en skifferplatta i samma nyans. De vackra trägolven och trämöblerna ger rummet värme.

Troldtekttaket har monterats en bit från väggen, vilket skapar en känsla av precision och framhäver takplattornas långa linjer.

Fakta

Projekt:
Renoverad villa i Skive, Danmark
Inredning:
Søren Vester
Byggherre:
Familjen Rysgaard
Troldtekt produkter
Takbeklädnad:
Färg:
Grå 208
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Text & Foto
Text:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt