Om Troldtekts certifiering

Troldtekt är Cradle to Cradle-certifierat på silvernivå.

Certifieringen omfattar all cementbunden träull i naturträ, naturgrå samt standardfärgerna vit 101, grå 202, koksgrå 208 och svart 207. Certifieringen omfattar även brandsäkra Troldtekt A2 och Troldtekt agro.

Troldtekt är Cradle to Cradle-certifierat på silvernivå

Nya färgrecept kan hjälpa oss att avancera

För att avancera till guldnivån måste vi uppnå guldstandard i samtliga fem kriteriekategorier för Cradle to Cradle. Vår poängförteckning visar att det bara är kategorin materialhälsa som hindrar oss från att nå guldet. Det beror på att vår färg innehåller det röthämmande ämnet biocid.

Efter en lång dialog med våra färgleverantörer kommer vi under 2021 att börja använda ett nytt färgrecept utan biocider, och vi kommer att komplettera med växtbaserad färg. Mot bakgrund av detta förväntar vi oss att Troldtekts produkter kommer att avancera till Cradle to Cradles guldnivå under andra halvåret 2021.

Cradle to Cradle-scorecard

I tabellen visas Troldtekts betyg vid Cradle to Cradle-certifieringen i början av 2021.

Material Health ligger kvar på C2C-silvernivå, och därför behåller Troldtekt en sammantagen C2C-certifiering på silvernivå.

Material Reutilization, Renewable Energi och Social Fairness är alla på C2C-guldnivå. Water Stewardship ligger kvar på platinanivå.

Om Troldtekts certifiering

Cradle to Cradle-certifikat

Ladda ner Troldtekts Cradle to Cradle-certifikat