Ny designserie nominerad till German Design Award

05.07.2019

Serien med Troldtekt® designlösningar finns med i slutomgången inför valet om det prestigefulla designpris som delas ut av German Design Council.

Under våren 2019 lanserade vi en ny serie med designlösningar som gör det möjligt att kombinera god akustik och ett bra inomhusklimat med karaktärsuttryck. Nu är serien nominerad till German Design Award 2020, som delas ut vid en ceremoni i februari 2020.

Utmärkelserna går till projekt och produkter som kommer med nya och banbrytande bidrag till det tyska och internationella designlandskapet.

– Speciellt bland arkitekter ser vi en stor potential i våra nya designlösningar, och nomineringen till den prestigefulla utmärkelsen bekräftar det ytterligare. Den är en klapp på axeln som kan ge oss stöd när vi försöker sprida lösningarna internationellt, säger Peer Leth, vd för Troldtekt A/S.

Det handlar om ytan

De nya lösningarna gör att arkitekter kan skapa sina egna mönster och rytmer i designen – och man kan variera och skalförändra de olika designlösningarna. Det ger stor frihet att förena form och funktion vid alla typer av byggprojekt.

Designlösningarna är industriellt producerade, bland annat med hjälp av CNC-teknik. Det betyder att de kan köpas till konkurrenskraftiga priser. Alla lösningarna skapar känslan av en stor, sammanhängande enhet i tak eller på väggar. Kort sagt handlar det inte om plattan, utan om ytan.

Tre gånger tidigare har produkter från Troldtekt vunnit en German Design Award. Senast var 2019, när våra akustiktak med dold ventilation var bland vinnarna.

>> Här kan du se vår serie med designlösningar