Troldtekt lanserar ny designlinje

13.02.2019

Under våren 2019 lanserar Troldtekt en ny designlinje för dig som vill ge tak och väggar i arkitekturen ett exklusivt uttryck. Redan nu kan du se flera exempel på den nya designen, som ger dig möjlighet att skapa egna skalbara mönster och rytmer i dina projekt.

Troldtekt lanserar den nya designlinjen på utställningen ARCHITECT@WORK i Stockholm den 3–4 april 2019.

Med de nya lösningarna kan du kombinera den goda akustiken från Troldtekt cementbunden träull med karaktäristiska uttryck. Du kan variera och skalanpassa de enskilda designlösningarna så att de ger intrycket av en stor, sammanhängande enhet i tak eller på väggar. Det handlar inte om plattan, utan om ytan.

Välkända fördelar med ny flexibilitet

Troldtekt A/S och adm. chef Peer Leth har höga förväntningar på den nya designlinjen.

– Målet är att väcka brett intresse hos både arkitekter och byggare. De nya lösningarna kombinerar alla de välkända fördelarna från Troldtekt akustikplattor med en bred palett av flexibla designmöjligheter. Våra produktutvecklare har varit mycket kreativa och lagt ned hårt arbete på den nya linjen, säger Peer Leth, adm. chef på Troldtekt A/S.

– Gemensamt för alla de nya lösningarna är att vi på vår nya, helautomatiserade fabriksanläggning kan producera dem industriellt och till mycket konkurrenskraftiga priser. Samtidigt är designlösningarna naturligtvis dokumenterat hållbara, precis som vårt övriga sortiment, tillägger Peer Leth.