Nyheter

6:e okt. 2021

Historisk byggnad vinner ROT-priset 2021

Det gamla reningshuset Gasverket Hus 8 i Stockholm har genomgått en omfattande renovering, och resultatet har nu belönats med det prestigefyllda ROT-priset. I samband med renoveringen har de historiska lokalerna utrustats med Troldtekt akustiktak.

28:e sep. 2021

Nu öppnar Danmarks första nybyggda arkitektskola i Århus

Arkitektskolan i Århus har flyttat till stadsdelen Godsbanearealerne och firar sitt öppnande med en arkitekturfestival.

Landets första nybyggda arkitektskola har ett industriellt och lite rått uttryck – och den fina akustiken säkerställs med Troldtekt-tak som samtidigt bidrar till att skapa en varm kontrast.

17:e sep. 2021

Nytt test: Troldtekt fungerar även i de fuktigaste rummen

Ny dokumentation visar att Troldtekt kan tåla en fuktbelastning på upp till 98 procent – ihop med höga temperaturer. Det bevisar att plattorna även passar för de mest krävande våta och varma miljöerna som till exempel i simhallar.

16:e sep. 2021

Michelin: Stjärnglans över restauranger med Troldtekt

Flera danska restauranger i världsklass fick ett välförtjänt erkännande när Michelin-guiden delade ut sina nordiska stjärnor för 2021.

Förutom att skapa unika smaksensationer är flera av restaurangerna kända för att måna om helhetsupplevelsen – både vad gäller smakfull inredning och bra akustik.

8:e sep. 2021

Troldtekts CSR-rapport en av de bästa

För andra året i rad har Troldtekt utsetts till ett av de SMF-företag som är bäst på att rapportera om samhällsansvar.

En bra CSR-rapport kräver att man ser hållbarhet som en strategisk fråga, enligt vd Peer Leth. Han framhåller att rapporten beskriver både framgångar och utmaningar.

7:e sep. 2021

TEMA: Få inspiration till restaurangdesign

I detta Troldtekt onlinetema får du inspiration till restaurangdesign anno 2021. Läs varför god akustik är en viktig del av matupplevelsen. Här finns också intervjuer med arkitekter, som på ett elegant sätt har kombinerat den gastronomiska upplevelsen med funktionell och snygg design.

12:e aug. 2021

Nu kan du köpa Troldtekt på Bygghemma.se

Beställ Troldtekt akustikplattor för tak och väggar i Sveriges största webbutik med byggvaror för hus och trädgård. På Bygghemma.se kan du välja mellan flera färger och strukturer, så att du kan anpassa din Troldtekt-lösning efter just dina önskemål. Leveransen är gratis.

Läs mer om dina möjligheter!

12:e aug. 2021

Bar och restaurang med Troldtekt nominerade till ”Byens Bedste” i Köpenhamn

Det är utan tvekan den goda maten och den välsmakande ölen som gör intryck på gästerna när de besöker restaurangen Sushi Anaba eller ölbaren BRUS. Men även akustiken är i fokus när Troldtekts lösningar blir en del av inredningen. De två ställena nominerades i Berlingskes utnämning av ”Byens Bedste” i Köpenhamn.

29:e jun. 2021

TEMA: Allmännyttiga bostäder

Hundratusentals allmännyttiga bostäder i Sverige ska renoveras under de kommande åren, och det finns inspiration att hämta från danska projekt. 

Här på temasidan kan du läsa intervjuer med experter och se inspirerande exempel på allmännyttiga bostäder som är dokumenterat hälsosamma för människor, miljö och driftsekonomi.

16:e jun. 2021

CSR-rapport 2020

Troldtekt närmar sig 100 procent förnybar energi i den egna fabriken.

97,7 procent av den energi som används för att tillverka Troldtekts akustikplattor kommer nu från förnybara källor. Energiförbrukningen per tillverkad kvadratmeter har minskat med 28,6 procent på tre år. Båda siffrorna ligger i linje med företagets Cradle to Cradle-strategi, som tilldelades DI Prisen 2020.

11:e jun. 2021

Nya EPD från Troldtekt: Full transparens mellan produkter

Rådgivare och byggare kan nu ladda ner nya miljövarudeklarationen (EPD) för de olika träullsplattorna från Troldtekt.

Här finns bland annat koldioxidavtryck från alla faser av akustiska plattors livscykel. EPD har verifierats av det tyska institutet Bauen und Umwelt e.V. (IBU).

23:e apr. 2021

TEMA: Hälsoframjande arkitektur

Ljus, luft, akustik och rummens disponering. Inte minst i psykiatrins nya byggnader används arkitektoniska grepp för att understödja behandlingen.

Her på temasiden fokuserar Troldtekt AB på visioner och praxis, möjligheter och fallgropar inom läkande arkitektur.

25:e mar. 2021

TEMA: Design av framtidens badhus

Simning och vattenmotion är populära aktiviteter, oavsett ålder och färdighetsnivå. På många orter i Sverige renoverar man befintliga badhus eller bygger helt nya – med fokus på flexibilitet och hållbarhet.

I ett nytt onlinetema samlar Troldtekt AB kunskap, trender och inspiration för 2021 års badanläggningar.

18:e mar. 2021

Troldtekts designserie tilldelas pris vid ”Die schönsten Restaurants & Bars 2021”

Serien med Troldtekt® designlösningar har utsetts till årets bästa väggdesign i kategorin byggande och inredning avseende restauranger och barer.

Det tyska förlaget Callwey står bakom utmärkelserna, tillsammans med bland andra Bund Deutscher Innenarchitekten och branschorganisationen för hotell och restauranger, DEHOGA Bundesverband.

15:e mar. 2021

Prestigefylld utmärkelse till Lindholmens Tekniska Gymnasium

Nybyggda Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg har utsetts till Årets skol- och förskolebyggnad 2021. I gymnasiet används Troldtekts akustikplattor på innertak och väggar för att skapa en behaglig ljudmiljö.

16:e dec. 2020

Ny självborrande skruv underlättar montering i profilsystem

Med en ny självborrande strukturskruv för stål har det blivit lättare att montera Troldtekts akustikplattor på ett C60-profilsystem. Skruven finns även i en variant för särskilt aggressiva miljöer.

10:e dec. 2020

Film: Följ med ut i skogen – och se hur certifierat trä stödjer den biologiska mångfalden

Trä som byggmaterial bidrar till den gröna omställningen. Och när träet kommer från dokumenterat hållbara skogar, bidrar den också till den biologiska mångfalden. I Troldtekt® akustikplattor ingår endast trä som certifierats enligt ledande skogsstandarder – FSC® och PEFCTM. Se mer i en ny film från skog och fabrik.

8:e dec. 2020

Achitects Know-How-session fokuserar på material i den cirkulära ekonomin

Anmäl dig till online-eventet ”Material Matters – the circular economy”, som livestreamas den 14 december.

Den välrenommerade arkitekten Thomas Rau (RAU Architects/Turntoo) och kommunikationschefen Tina Snedker Kristensen (Troldtekt) håller i presentationerna.

25:e nov. 2020

Webbseminarium: Hur skapar vi en skola för alla?

Kan stimulerande arkitektur och bra akustik ge bättre trivsel, ökad koncentration och högre betyg för skolelever i Göteborgsregionen?

Torsdagen den 26 november delar danska experter med sig av sina erfarenheter på ett webbseminarium som anordnas av den danska ambassaden. Bland föredragshållarna finns Troldtekt.

13:e nov. 2020

Nytt tema: Bygg hälsosamma bostäder med bra akustik

Vi tillbringar många timmar i hemmet. Därför är det viktigt att inomhusklimatet bidrar till vårt välbefinnande.

I ett nytt online-tema ger Troldtekt AB tips om hälsosam hemarkitektur, där inomhusklimat, akustik och design samspelar med varandra. Temat innehåller också reportage från en rad svenska och danska hem.

15:e okt. 2020

Troldtekt i paneldebatt under toppmötet Circular Shift 2020

Hur får vi en cirkulär framtid? Det är fokus när Cradle to Cradle Products Innovation Institute dukar upp till en rad debatter online i oktober. Troldtekt deltar i den panel som ska tala om innovativa samarbeten och robusta leveranskedjor.