Nyheter

29:e jun. 2020

TEMA: Hälsa och inomhusklimat i byggnader

Hållbart byggande är på frammarsch, men stora mängder skadliga ämnen i byggmaterial ingår fortfarande i nya och renoverade byggnader.

I ett nytt onlinetema från Troldtekt AB kommer experter att ge sin syn på materialhälsa och inomhusklimat – och möjliga lösningar på utmaningarna.  

11:e jun. 2020

CSR-rapport 2019: Ny teknik minskar energiförbrukningen med 20 procent

Troldtekt, som levererar akustikplattor till byggsektorn, har investerat stort i sin fabrik i Danmark. Därmed har energiförbrukningen per kvadratmeter tillverkad platta minskat med cirka 20 procent – i linje med företagets fokus på Cradle to Cradle och FN:s globala mål. Energin kommer främst från vindkraft och biobränslen.

3:e apr. 2020

Corona-situationen: Troldtekt håller öppet

Hos Troldtekt fortsätter produktionen och leveransen av akustikplattor. Vi kommer att kontakta och informera berörda parter om det skulle ske några förändringar.

31:a mar. 2020

Välj fritt mellan PEFCTM- och FSC®- certifierad Troldtekt®

Alla Troldtekt akustikplattor är nu certifierade enligt en av de två ledande standarderna för ansvarsfullt skogsbruk. Allt trä är PEFC-certifierat och en del är även FSC-certifierat. Du kan därmed välja fritt mellan dessa standarder när du köper Troldtekt.

19:e mar. 2020

Ny designserie i final i Danish Design Award

Hela serien med nya Troldtekt® designlösningar finns bland finalisterna när det är dags att dela ut Danmarks nationella designpris.

12:e feb. 2020

Tema: Skapa arkitektur för idrott och rörelse

Skolor för rörelse och inomhusutrymmen med parkour och gatufotboll. 2020 sker idrott och rörelse inom nya ramar. Det är viktigt att lokalerna är designade för fysisk aktivitet och en hög ljudnivå - men ändå med en känsla för estetiken.

Läs mer i ett nytt online-tema från Troldtekt AB.

12:e feb. 2020

Träffa Troldtekt på SCHULBAU i Stuttgart

SCHULBAU-mässan den 19-20 februari har fokus på hållbart byggande av framtidens skolor och institutioner. Träffa Troldtekt i monter 34 - och delta i Experten Lab där vi delar med oss av våra kunskaper om hälsosamma material inom byggande.

29:e jan. 2020

Troldtekt i paneldebatt på internationell Cradle to Cradle-kongress

Under debatten på Cradle to Cradle-kongressen i Berlin berättar Troldtekt om sina erfarenheter av att gå från en produktcertifiering till att använda den internationella Cradle to Cradle-standarden som ram för företagets strategi.

22:a nov. 2019

Nya designlösningar får prestigefylld internationell utmärkelse

Troldtekt® designlösningar har tilldelats German Design Award 2020.

12:e nov. 2019

Tema: De hållbara byggnadscertifieringarna

Dokumenterat hållbara byggnader ger fördelar för miljön, användare och byggherrar. I ett onlinetema fokuserar Troldtekt AB på fördelarna med certifieringar för hållbart byggande.

Här finns intervjuer med experter från Henning Larsen Architects och Ramboll, inspiration från hållbart byggande i norra Europa - och det senaste om Troldtekts bidrag till de ledande certifieringarna.

14:e okt. 2019

Cradle to Cradle banar väg för FN:s globala mål

Troldtekt är med som talare när konsultföretaget Vugge til Vugge Danmark håller en utbildningssession på Building Green-mässan i Köpenhamn.

30:e sep. 2019

Cirkulär ekonomi: Troldtekt sprider kunskap i Stockholm

Produkter i den cirkulära ekonomin är ämnet när Cradle to Cradle Products Innovation Institute bjuder in till Design & Innovation Forum i Stockholm. Troldtekt deltar i programmet som gäst i en paneldebatt.

27:e sep. 2019

Tema: Trä är framtidens bärande byggmaterial

Trä är ett sunt, elegant och flexibelt naturmaterial som gör positiv skillnad för koldioxidutsläppen. Och när träet är FSC®-certifierat får byggherrar och rådgivare dokumentation på att det härstammar från ansvarsfulla skogsbruk.

I ett nytt onlinetema sätter Troldtekt AB fokus på fördelarna med träbyggen.

9:e sep. 2019

Troldtekt i hållbart laboratorium

Troldtekt akustiklösningar ingår i världens första C2C LAB i Berlin, som både är utbildningscenter, NGO-kontor och ”levande laboratorium” för Cradle to Cradle-certifierade byggmaterial.

28:e aug. 2019

Bygg bättre barninstitutioner

Sveriges barnkullar växer, och fram till år 2026 kommer över 700 nya förskolor att behövas. Här är det viktigt med flexibel arkitektur som tillgodoser barnens olika förmågor och behov. Arbetsmiljön, där akustiken är en del, ska vara bättre än på många av dagens institutioner.

Läs mer i ett nytt tema från Troldtekt AB.

14:e aug. 2019

World Green Building Week: Troldtekt deltar som partner

Företag och organisationer från över 100 länder riktar fokus på hållbart byggande under World Green Building Week den 23-29 september. I Tyskland är DGNB, det stora namnet inom hållbart byggande, värd för veckan - med Troldtekt som partner.

7:e aug. 2019

Nya designlösningar vinner välkänt tyskt designpris

Troldtekts nya serie designlösningar, som ger arkitekter spännande möjligheter att kombinera god akustik med personliga uttryck, har vunnit ICONIC Awards 2019. Det prestigefyllda tyska designpriset delas ut av German Design Council vid en ceremoni i München i oktober 2019.