Nyheter

15:e okt. 2020

Troldtekt i paneldebatt under toppmötet Circular Shift 2020

Hur får vi en cirkulär framtid? Det är fokus när Cradle to Cradle Products Innovation Institute dukar upp till en rad debatter online i oktober. Troldtekt deltar i den panel som ska tala om innovativa samarbeten och robusta leveranskedjor.

8:e okt. 2020

Sofias änglar: Troldtekt hjälper en familj i sorg

I ett avsnitt av tv-serien Sofias änglar, som sändes den 7 oktober 2020 på Kanal 5, medverkar Troldtekt till att skapa en musikstudio. Studion hjälper en musikälskande familj som har förlorat sin far och make i cancer.

7:e okt. 2020

Designserie nominerad till prestigefyllt produktpris

Hela serien med Troldtekt® designlösningar har nominerats till DETAIL Product Award 2020. Priset delas ut av den tyska arkitekturtidningen DETAIL och onlineplattformen archipinion. I november kan du rösta på din favorit i fem olika priskategorier.

29:e sep. 2020

Troldtekt A/S vinner DI Prisen för grön omställning

En expertjury valde Troldtekt som vinnare av det prestigefyllda DI Prisen 2020 i ett starkt startfält där även FLSmidth och Berendsen ingick. Troldtekt tar emot Dansk Industris pris för att ha ökat sin konkurrenskraft genom en ambitiös grön omställning baserad på Cradle to Cradle-konceptet.

16:e sep. 2020

Se Troldtekt i tv-programmet Sofias änglar

På Kanal 5 visas programmet Sofias änglar, där ett team hjälper en familj i kris genom att renovera deras hem. Onsdagen den 7 oktober medverkar Troldtekt i ett avsnitt där en familj får akustikplattor monterade.

4:e sep. 2020

TEMA: Arkitektonisk skönhet

En meningsfull kombination av funktion och design. Samband mellan stadsliv och byggnader. Konst på tak och väggar.

I ett nytt onlinetema tittar Troldtekt AB med hjälp av experter närmare på begreppet arkitektonisk skönhet. Här kan du bland annat läsa hur estetiken bedöms i en WELL-certifiering för hållbart byggande.

4:e sep. 2020

Upplev prisbelönt designserie på A@W

Besökare på ARCHITECT@WORK i Köpenhamn, Berlin och Stuttgart kan uppleva Troldtekts serie med designlösningar som kombinerar god akustik med personliga uttryck.

1:a sep. 2020

Troldtekts CSR-rapport bland de bästa

Troldtekt är ett av de bästa danska företagen i SME-segmentet när det gäller att rapportera om sitt arbete med hållbarhet och socialt ansvar. Företagets senaste CSR-rapport uppmärksammades nyligen av FSR – danske revisorer och Global Compact Network Denmark.

29:e jun. 2020

TEMA: Hälsa och inomhusklimat i byggnader

Hållbart byggande är på frammarsch, men stora mängder skadliga ämnen i byggmaterial ingår fortfarande i nya och renoverade byggnader.

I ett nytt onlinetema från Troldtekt AB kommer experter att ge sin syn på materialhälsa och inomhusklimat – och möjliga lösningar på utmaningarna.  

11:e jun. 2020

CSR-rapport 2019: Ny teknik minskar energiförbrukningen med 20 procent

Troldtekt, som levererar akustikplattor till byggsektorn, har investerat stort i sin fabrik i Danmark. Därmed har energiförbrukningen per kvadratmeter tillverkad platta minskat med cirka 20 procent – i linje med företagets fokus på Cradle to Cradle och FN:s globala mål. Energin kommer främst från vindkraft och biobränslen.

3:e apr. 2020

Corona-situationen: Troldtekt håller öppet

Hos Troldtekt fortsätter produktionen och leveransen av akustikplattor. Vi kommer att kontakta och informera berörda parter om det skulle ske några förändringar.

31:a mar. 2020

Välj fritt mellan PEFCTM- och FSC®- certifierad Troldtekt®

Alla Troldtekt akustikplattor är nu certifierade enligt en av de två ledande standarderna för ansvarsfullt skogsbruk. Allt trä är PEFC-certifierat och en del är även FSC-certifierat. Du kan därmed välja fritt mellan dessa standarder när du köper Troldtekt.

19:e mar. 2020

Ny designserie i final i Danish Design Award

Hela serien med nya Troldtekt® designlösningar finns bland finalisterna när det är dags att dela ut Danmarks nationella designpris.

12:e feb. 2020

Tema: Skapa arkitektur för idrott och rörelse

Skolor för rörelse och inomhusutrymmen med parkour och gatufotboll. 2020 sker idrott och rörelse inom nya ramar. Det är viktigt att lokalerna är designade för fysisk aktivitet och en hög ljudnivå - men ändå med en känsla för estetiken.

Läs mer i ett nytt online-tema från Troldtekt AB.

12:e feb. 2020

Träffa Troldtekt på SCHULBAU i Stuttgart

SCHULBAU-mässan den 19-20 februari har fokus på hållbart byggande av framtidens skolor och institutioner. Träffa Troldtekt i monter 34 - och delta i Experten Lab där vi delar med oss av våra kunskaper om hälsosamma material inom byggande.

29:e jan. 2020

Troldtekt i paneldebatt på internationell Cradle to Cradle-kongress

Under debatten på Cradle to Cradle-kongressen i Berlin berättar Troldtekt om sina erfarenheter av att gå från en produktcertifiering till att använda den internationella Cradle to Cradle-standarden som ram för företagets strategi.

22:a nov. 2019

Nya designlösningar får prestigefylld internationell utmärkelse

Troldtekt® designlösningar har tilldelats German Design Award 2020.

12:e nov. 2019

Tema: De hållbara byggnadscertifieringarna

Dokumenterat hållbara byggnader ger fördelar för miljön, användare och byggherrar. I ett onlinetema fokuserar Troldtekt AB på fördelarna med certifieringar för hållbart byggande.

Här finns intervjuer med experter från Henning Larsen Architects och Ramboll, inspiration från hållbart byggande i norra Europa - och det senaste om Troldtekts bidrag till de ledande certifieringarna.