Nyheter

29:e jun. 2021

TEMA: Allmännyttiga bostäder

Hundratusentals allmännyttiga bostäder i Sverige ska renoveras under de kommande åren, och det finns inspiration att hämta från danska projekt. 

Här på temasidan kan du läsa intervjuer med experter och se inspirerande exempel på allmännyttiga bostäder som är dokumenterat hälsosamma för människor, miljö och driftsekonomi.

16:e jun. 2021

CSR-rapport 2020

Troldtekt närmar sig 100 procent förnybar energi i den egna fabriken.

97,7 procent av den energi som används för att tillverka Troldtekts akustikplattor kommer nu från förnybara källor. Energiförbrukningen per tillverkad kvadratmeter har minskat med 28,6 procent på tre år. Båda siffrorna ligger i linje med företagets Cradle to Cradle-strategi, som tilldelades DI Prisen 2020.

11:e jun. 2021

Nya EPD från Troldtekt: Full transparens mellan produkter

Rådgivare och byggare kan nu ladda ner nya miljövarudeklarationen (EPD) för de olika träullsplattorna från Troldtekt.

Här finns bland annat koldioxidavtryck från alla faser av akustiska plattors livscykel. EPD har verifierats av det tyska institutet Bauen und Umwelt e.V. (IBU).

23:e apr. 2021

TEMA: Hälsoframjande arkitektur

Ljus, luft, akustik och rummens disponering. Inte minst i psykiatrins nya byggnader används arkitektoniska grepp för att understödja behandlingen.

Her på temasiden fokuserar Troldtekt AB på visioner och praxis, möjligheter och fallgropar inom läkande arkitektur.

25:e mar. 2021

TEMA: Design av framtidens badhus

Simning och vattenmotion är populära aktiviteter, oavsett ålder och färdighetsnivå. På många orter i Sverige renoverar man befintliga badhus eller bygger helt nya – med fokus på flexibilitet och hållbarhet.

I ett nytt onlinetema samlar Troldtekt AB kunskap, trender och inspiration för 2021 års badanläggningar.

18:e mar. 2021

Troldtekts designserie tilldelas pris vid ”Die schönsten Restaurants & Bars 2021”

Serien med Troldtekt® designlösningar har utsetts till årets bästa väggdesign i kategorin byggande och inredning avseende restauranger och barer.

Det tyska förlaget Callwey står bakom utmärkelserna, tillsammans med bland andra Bund Deutscher Innenarchitekten och branschorganisationen för hotell och restauranger, DEHOGA Bundesverband.

15:e mar. 2021

Prestigefylld utmärkelse till Lindholmens Tekniska Gymnasium

Nybyggda Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg har utsetts till Årets skol- och förskolebyggnad 2021. I gymnasiet används Troldtekts akustikplattor på innertak och väggar för att skapa en behaglig ljudmiljö.

16:e dec. 2020

Ny självborrande skruv underlättar montering i profilsystem

Med en ny självborrande strukturskruv för stål har det blivit lättare att montera Troldtekts akustikplattor på ett C60-profilsystem. Skruven finns även i en variant för särskilt aggressiva miljöer.

10:e dec. 2020

Film: Följ med ut i skogen – och se hur certifierat trä stödjer den biologiska mångfalden

Trä som byggmaterial bidrar till den gröna omställningen. Och när träet kommer från dokumenterat hållbara skogar, bidrar den också till den biologiska mångfalden. I Troldtekt® akustikplattor ingår endast trä som certifierats enligt ledande skogsstandarder – FSC® och PEFCTM. Se mer i en ny film från skog och fabrik.

8:e dec. 2020

Achitects Know-How-session fokuserar på material i den cirkulära ekonomin

Anmäl dig till online-eventet ”Material Matters – the circular economy”, som livestreamas den 14 december.

Den välrenommerade arkitekten Thomas Rau (RAU Architects/Turntoo) och kommunikationschefen Tina Snedker Kristensen (Troldtekt) håller i presentationerna.

25:e nov. 2020

Webbseminarium: Hur skapar vi en skola för alla?

Kan stimulerande arkitektur och bra akustik ge bättre trivsel, ökad koncentration och högre betyg för skolelever i Göteborgsregionen?

Torsdagen den 26 november delar danska experter med sig av sina erfarenheter på ett webbseminarium som anordnas av den danska ambassaden. Bland föredragshållarna finns Troldtekt.

13:e nov. 2020

Nytt tema: Bygg hälsosamma bostäder med bra akustik

Vi tillbringar många timmar i hemmet. Därför är det viktigt att inomhusklimatet bidrar till vårt välbefinnande.

I ett nytt online-tema ger Troldtekt AB tips om hälsosam hemarkitektur, där inomhusklimat, akustik och design samspelar med varandra. Temat innehåller också reportage från en rad svenska och danska hem.

15:e okt. 2020

Troldtekt i paneldebatt under toppmötet Circular Shift 2020

Hur får vi en cirkulär framtid? Det är fokus när Cradle to Cradle Products Innovation Institute dukar upp till en rad debatter online i oktober. Troldtekt deltar i den panel som ska tala om innovativa samarbeten och robusta leveranskedjor.

8:e okt. 2020

Sofias änglar: Troldtekt hjälper en familj i sorg

I ett avsnitt av tv-serien Sofias änglar, som sändes den 7 oktober 2020 på Kanal 5, medverkar Troldtekt till att skapa en musikstudio. Studion hjälper en musikälskande familj som har förlorat sin far och make i cancer.

7:e okt. 2020

Designserie nominerad till prestigefyllt produktpris

Hela serien med Troldtekt® designlösningar har nominerats till DETAIL Product Award 2020. Priset delas ut av den tyska arkitekturtidningen DETAIL och onlineplattformen archipinion. I november kan du rösta på din favorit i fem olika priskategorier.

29:e sep. 2020

Troldtekt A/S vinner DI Prisen för grön omställning

En expertjury valde Troldtekt som vinnare av det prestigefyllda DI Prisen 2020 i ett starkt startfält där även FLSmidth och Berendsen ingick. Troldtekt tar emot Dansk Industris pris för att ha ökat sin konkurrenskraft genom en ambitiös grön omställning baserad på Cradle to Cradle-konceptet.

16:e sep. 2020

Se Troldtekt i tv-programmet Sofias änglar

På Kanal 5 visas programmet Sofias änglar, där ett team hjälper en familj i kris genom att renovera deras hem. Onsdagen den 7 oktober medverkar Troldtekt i ett avsnitt där en familj får akustikplattor monterade.

4:e sep. 2020

Upplev prisbelönt designserie på A@W

Besökare på ARCHITECT@WORK i Köpenhamn, Berlin och Stuttgart kan uppleva Troldtekts serie med designlösningar som kombinerar god akustik med personliga uttryck.

4:e sep. 2020

TEMA: Arkitektonisk skönhet

En meningsfull kombination av funktion och design. Samband mellan stadsliv och byggnader. Konst på tak och väggar.

I ett nytt onlinetema tittar Troldtekt AB med hjälp av experter närmare på begreppet arkitektonisk skönhet. Här kan du bland annat läsa hur estetiken bedöms i en WELL-certifiering för hållbart byggande.

1:a sep. 2020

Troldtekts CSR-rapport bland de bästa

Troldtekt är ett av de bästa danska företagen i SME-segmentet när det gäller att rapportera om sitt arbete med hållbarhet och socialt ansvar. Företagets senaste CSR-rapport uppmärksammades nyligen av FSR – danske revisorer och Global Compact Network Denmark.