Nyheter

28:e jun. 2022

CSR-rapport från Troldtekt A/S: Troldtekt A/S sänker koldioxidavtrycket med ny cementtyp

Kombinationen av nya FUTURECEM™ från Aalborg Portland och övergången till förnybar energi i den egna produktionen gör det nu möjligt för Troldtekt att leverera akustikplattor som är koldioxidnegativa under produktionen. Tack vare ett byte till nya färgrecept i hela sortimentet har Troldtekt 2021 dessutom avancerat till den högsta Cradle to Cradle-nivån inom materialhälsa.

27:e jun. 2022

Innovativa akustikplattor vinner prestigefyllt materialpris

Troldtekts akustikplattor baserade på cementtypen FUTURECEM™ är en av vinnarna av raumprobe Materialpreis 2022. Priset delas ut till enastående och innovativa byggmaterial. Det ger dessutom en plats i konceptet ’Le Box’, där 100 arkitekter får ta emot varuprover.

2:a jun. 2022

Internationell studenttävling om framtidens stadsliv

18 grupper med universitetsstudenter från hela världen tävlar vid Solar Decathlon 2022 i Wuppertal. Målet är att designa och bygga den bästa lösningen på framtidens utmaningar i städerna. Troldtekt deltar både som partner för tävlingen och som sponsor för ett av projekten.

24:e maj. 2022

Ny utmärkelse för akustikplattor baserade på ny typ av cement

Troldtekt® plattor baserade på den nya cementtypen FUTURECEM™ har vunnit ett German Innovation Award 2022. Prisutdelningen hyllar hållbara designinnovationer.

9:e maj. 2022

Nya akustikplattor vinnare av Green Product Award

Troldtekt®-produkter baserade på cementtypen FUTURECEM™ är vinnare av Green Product Award 2022. Detta internationella pris delas ut till innovativa och hållbara designlösningar. De nya akustikplattorna har ett negativt koldioxidavtryck i produktionsfaserna. 

25:e apr. 2022

Nu öppnar Troldtekt nytt showroom i Malmö

Vid invigningen den 4 maj slår Troldtekt upp dörrarna till ett nytt kontor och showroom i Malmö. Här kan du uppleva ett brett utbud av lösningar som kombinerar god akustik och ett hälsosamt inomhusklimat i en design med tydlig karaktär.

22:a apr. 2022

Nya EPD:er fastställer: Akustikplattor är koldioxidnegativa under produktionen

Nu kan byggrådgivare och byggherrar ladda ner miljövarudeklarationer (EPD:er) för åtta varianter av Troldtekt akustikplattor baserade på cementtypen FUTURECEM™. Livscykelanalyserna visar att plattorna har ett negativt koldioxidavtryck fram till att de bortskaffas eller återanvänds.

1:a apr. 2022

Troldtekt v-line: Nya designlösningar med diskreta spår

Troldtekt lanserar nu två nya varianter i det prisbelönta sortimentet av designlösningar. Troldtekt® v-line 1way och 2way har eleganta v-spår infrästa i ytan. Troldtekt v-line är baserad på de klassiska 25 mm Troldtekt-plattorna och kan tillverkas till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

25:e mar. 2022

Omvandlade lokaler Årets kontorsbyggnad 2022

KB32 i Köpenhamn har utsetts till Årets kontorsbyggnad 2022 i Danmark. Vilhelm Lauritzen Arkitekter har ritat den omvandlade byggnaden där Poul Schmidt/Kammeradvokaten och danska Riksarkivet nu finns. Troldtekt akustiktak utgör en del av den nya designen.

9:e mar. 2022

Nytt showroom: Upplev personliga akustiklösningar mitt i Köpenhamn

Troldtekt öppnar nu sitt showroom i centrala Köpenhamn. Här kan arkitekter och andra byggproffs ta del av det breda utbudet av akustiklösningar. Både de koldioxidnegativa Troldtekt-plattorna baserade på cementtypen FUTURECEM™ och de nya designlösningarna Troldtekt v-line kan ses i detta showroom.

3:e mar. 2022

Cradle to Cradle: Troldtekt avancerar från silver till guld

Troldtekt passerar nu ytterligare en milstolpe i det strategiska hållbarhetsarbetet: Hela sortimentet av Troldtekt-produkter i cementbunden träull avancerar från silver till guld i det hållbara designkonceptet Cradle to Cradle. Det nya certifikatet har erhållits tack vare nya färgrecept i produktionen.

22:a feb. 2022

Troldtekt nominerat till Byggeriets Klimatpris

De nya Troldtekt® akustikplattorna baserade på cementtypen FUTURECEM™ har nominerats till Byggeriets Klimatpris 2022, som Danske Byggecentre står bakom. Under produktion och användning har de nya akustikplattorna ett negativt koldioxidavtryck.

21:a feb. 2022

Troldtekt A/S bliver en del af Kingspan Group: Fælles vision om vækst via fokus på bæredygtighed

Troldtekt A/S, som producerer akustikplader af træ og cement, bliver en del af irske Kingspan Group. Dermed træder Troldtekt ind i en global koncern, der deler visionen om bæredygtighed i byggeriet. Det nye ejerskab skal ruste Troldtekt til fortsat international vækst – med betydelige produktionsudvidelser i Danmark.

8:e feb. 2022

Koldioxidnegativa Troldtekt-akustikplattor nominerade till German Innovation Award

Troldtekt® baserat på cementtypen FUTURECEMTM är nominerad till det prestigefyllda German Innovation Award, som lyfter fram nyskapande design. De nya akustikplattorna absorberar mer koldioxid än de släpper ut under produktionsfasen.

4:e feb. 2022

Projekt med Troldtekt aktuella för internationella priser

Sju danska projekt med Troldtekt är kandidater till att vinna det internationella priset ”Building of the Year 2022” som delas ut av arkitekturplattformen ArchDaily. Registrerade användare hos ArchDaily kan vara med och välja vilka projekt som ska till final.

17:e jan. 2022

TEMA: Framtidens hälsosamma skolor

Corona har slagit hårt mot skolundervisningen. Men pandemin innebär också en gyllene möjlighet att uppdatera skolorna.

Läs mer i ett nytt onlinetema från Troldtekt A/S. Temat ger inspiration från expertintervjuer och skolor som tillgodoser 2022 års behov vad gäller inomhusklimat och inlärning

20:e dec. 2021

Upplev Troldtekts akustiklösningar i nytt showroom

Troldtekt AB flyttar till nya lokaler på Höjdrodergatan 23 i Malmö. Här kan arkitekter, entreprenörer och andra inom byggbranschen från och med början av nästa år uppleva en mängd olika Troldtekt akustiklösningar. 

16:e dec. 2021

Akustikplattor med negativt CO2-avtryck nominerade till Green Product Award

Troldtekts nya akustikplattor baserade på den miljövänliga cementtypen FUTURECEM™ är nominerade till Green Product Award 2022. Detta internationella pris delas ut till innovativa och hållbara lösningar som påverkar marknaden i en grön riktning. Fram till den 31 januari 2022 kan alla rösta på sin favorit.

14:e dec. 2021

Årets Byggeri 2021: Tre vinnare med Troldtekttak

Arkitektskolan NEW AARCH i Århus och Pakhuset Braunstein i Köge hamn är två av de fyra vinnarna av priset Årets Byggeri 2021 i Danmark. Erlev Skole i Haderslev har dessutom fått ett hedersomnämnande. I dessa tre projekt används olika Troldtekt akustiklösningar som en del av designen.

7:e dec. 2021

Troldtekt lanserar akustikplattor med negativt koldioxidavtryck

Troldtekt A/S lanserar nu akustikplattor där cementen utgörs av den patenterade cementtypen FUTURECEM™ från Aalborg Portland. De nya Troldtekt® plattorna tar upp mer koldioxid än de avger under produktionen. De akustiska egenskaperna, den naturliga styrkan och brandsäkerheten är på samma nivå som i akustikplattorna med traditionell cement. 

1:a dec. 2021

Full transparens: Troldtekt redo med fler EPD:er

Rådgivare och byggherrar kan nu ladda ner miljövarudeklarationer (EPD:er) för tolv olika Troldtekt produkter med cementbunden träull. EPD:erna dokumenterar akustikplattornas miljöpåverkan under hela deras livscykel. De nya utgåvorna tar också hänsyn till plattornas tjocklek och därmed dess densitet.

11:e nov. 2021

Troldtekt har fått utmärkelsen Architects’ Darling

En jury bestående av erkända arkitekter har tilldelat Troldtekt utmärkelsen Architects’ Darling 2021 i kategorin Cradle-to-Cradle Challenge (hållbarhet). Det är den ledande tyska arkitekturportalen Heinze som står bakom utmärkelsen, som Troldtekt fick ta emot vid en prisutdelning i Celle.

25:e okt. 2021

Magasin 211 vinnare av Stadsbyggnadspriset

Den över 100 år gamla byggnaden Magasin 211 har fått nytt liv genom en omsorgsfull renovering och projektet har belönats med Malmö Stadsbyggnadspris 2021. Troldtekt akustiktak är en del av den nya designen.

6:e okt. 2021

Historisk byggnad vinner ROT-priset 2021

Det gamla reningshuset Gasverket Hus 8 i Stockholm har genomgått en omfattande renovering, och resultatet har nu belönats med det prestigefyllda ROT-priset. I samband med renoveringen har de historiska lokalerna utrustats med Troldtekt akustiktak.

28:e sep. 2021

Nu öppnar Danmarks första nybyggda arkitektskola i Århus

Arkitektskolan i Århus har flyttat till stadsdelen Godsbanearealerne och firar sitt öppnande med en arkitekturfestival.

Landets första nybyggda arkitektskola har ett industriellt och lite rått uttryck – och den fina akustiken säkerställs med Troldtekt-tak som samtidigt bidrar till att skapa en varm kontrast.

17:e sep. 2021

Nytt test: Troldtekt fungerar även i de fuktigaste rummen

Ny dokumentation visar att Troldtekt kan tåla en fuktbelastning på upp till 98 procent – ihop med höga temperaturer. Det bevisar att plattorna även passar för de mest krävande våta och varma miljöerna som till exempel i simhallar.

16:e sep. 2021

Michelin: Stjärnglans över restauranger med Troldtekt

Flera danska restauranger i världsklass fick ett välförtjänt erkännande när Michelin-guiden delade ut sina nordiska stjärnor för 2021.

Förutom att skapa unika smaksensationer är flera av restaurangerna kända för att måna om helhetsupplevelsen – både vad gäller smakfull inredning och bra akustik.

8:e sep. 2021

Troldtekts CSR-rapport en av de bästa

För andra året i rad har Troldtekt utsetts till ett av de SMF-företag som är bäst på att rapportera om samhällsansvar.

En bra CSR-rapport kräver att man ser hållbarhet som en strategisk fråga, enligt vd Peer Leth. Han framhåller att rapporten beskriver både framgångar och utmaningar.

7:e sep. 2021

TEMA: Få inspiration till restaurangdesign

I detta Troldtekt onlinetema får du inspiration till restaurangdesign anno 2021. Läs varför god akustik är en viktig del av matupplevelsen. Här finns också intervjuer med arkitekter, som på ett elegant sätt har kombinerat den gastronomiska upplevelsen med funktionell och snygg design.

12:e aug. 2021

Bar och restaurang med Troldtekt nominerade till ”Byens Bedste” i Köpenhamn

Det är utan tvekan den goda maten och den välsmakande ölen som gör intryck på gästerna när de besöker restaurangen Sushi Anaba eller ölbaren BRUS. Men även akustiken är i fokus när Troldtekts lösningar blir en del av inredningen. De två ställena nominerades i Berlingskes utnämning av ”Byens Bedste” i Köpenhamn.

12:e aug. 2021

Nu kan du köpa Troldtekt på Bygghemma.se

Beställ Troldtekt akustikplattor för tak och väggar i Sveriges största webbutik med byggvaror för hus och trädgård. På Bygghemma.se kan du välja mellan flera design, färger och strukturer, så att du kan anpassa din Troldtekt-lösning efter just dina önskemål. Leveransen är gratis.

Läs mer om dina möjligheter!