Akustikplattor med lägre koldioxidavtryck nomineras till Green Product Award

De nye Troldtekt® akustikplattorna baserade på cementtypen FUTURECEM™ nomineras till Green Product Award 2022. Det här internationella priset delas ut till innovativa och hållbara lösningar som påverkar marknaden i en grön riktning. Fram till den 31 januari 2022 kan alla rösta på sin favorit.

16.12.2021

”Let’s design the future”. Så lyder sloganen för det internationella priset Green Product Award. Här nomineras totalt 100 produkter i 12 olika kategorier. En av dessa är Troldtekts nya akustikplattor baserade på FUTURECEM, som är med och tävlar i kategorin Building components

FUTURECEM är en patenterad cementtyp med 30 procent lägre koldioxidavtryck än traditionell cement. Sett över akustikplattornas hela livscykel har Troldtekt baserat på FUTURECEM ett koldioxidavtryck som är 26 respektive 38 procent lägre jämfört med Troldtekt baserat på grå och vit cement.

– Vi börjar leverera de nya akustikplattorna i februari 2022. Att de redan nu är nominerade till ett internationellt hållbarhetspris visar att de träffar helt rätt på marknaden, säger Tina Snedker Kristensen, hållbarhets- och kommunikationschef på Troldtekt A/S.

Så röstar du på din favorit

Vinnarna av Green Product Award 2022 utses av en professionell jury. Dessutom finns det ett publikpris som avgörs av allmänhetens röster. Alla kan vara med och rösta på sin favorit – med ett enkelt klick.

Gör så här för att rösta på Troldtekts FUTURECEM-baserade akustikplattor:

  • gå in på Troldtekts nomineringssida på Green Product Award
  • klicka på knappen ”Vote now” längst upp till höger – så registreras din röst

Omröstningen pågår fram till den 31 januari 2022. Vinnarna av Green Product Award presenteras den 9 mars 2022 vid en prisceremoni i München.

Läs mer om Troldtekts FUTURECEM-baserade produkter