Akustikplattor med negativt CO2-avtryck nominerade till Green Product Award

16:e dec. 2021

Troldtekts nya akustikplattor baserade på den miljövänliga cementtypen FUTURECEM™ är nominerade till Green Product Award 2022. Detta internationella pris delas ut till innovativa och hållbara lösningar som påverkar marknaden i en grön riktning. Fram till den 31 januari 2022 kan alla rösta på sin favorit.

”Let’s design the future”. Så lyder sloganen för det internationella priset Green Product Award. Här nomineras totalt 100 produkter i 12 olika kategorier. En av dessa är Troldtekts nya akustikplattor baserade på FUTURECEM, som är med och tävlar i kategorin Building components. 

FUTURECEM är en patenterad cementtyp med 30 procent lägre CO2-avtryck än traditionell cement. Träet, som utgör den andra råvaran i Troldtekt akustikplattor, tar upp koldioxid när träden växer i de danska skogarna. Och eftersom produktionen på Troldtekts egen fabrik sker med förnybar energi blir akustikplattornas totala CO2-avtryck negativt, sett till råvaror, råvarutransport och tillverkning.

– Vi börjar leverera de nya akustikplattorna i februari 2022. Det faktum att de redan nu är nominerade till ett internationellt hållbarhetspris visar att satsningen ligger helt rätt i tiden. Byggbranschen kan inte ta sig ur klimatkrisen bara genom att minska koldioxidutsläppen, så det behövs lösningar som tar upp mer koldioxid än de släpper ut, säger Tina Snedker Kristensen, hållbarhets- och kommunikationschef på Troldtekt A/S.

Så röstar du på din favorit

Vinnarna av Green Product Award 2022 utses av en professionell jury. Dessutom finns det ett publikpris som avgörs av allmänhetens röster. Alla kan vara med och rösta på sin favorit – med ett enkelt klick.

Gör så här för att rösta på Troldtekts FUTURECEM-baserade akustikplattor:

  • gå in på Troldtekts nomineringssida på Green Product Award
  • klicka på knappen ”Vote now” längst upp till höger – så registreras din röst

Omröstningen pågår fram till den 31 januari 2022. Vinnarna av Green Product Award presenteras den 9 mars 2022 vid en prisceremoni i München.

Läs mer om Troldtekts FUTURECEM-baserade produkter