Akustik & Design

Kulturcenter och sportcenter vinner WOOD WOOL AWARD™

Force4 Architects i Köpenhamn och 4a Architekten i Stuttgart vann WOOD WOOL AWARD 2015.

Arkitekter och formgivare från hela världen anmälde sina projekt till WOOD WOOL AWARD™ 2015 – en tävling arrangerad av Troldtekt som ett sätt att fira 80-årsjubileum för företagets cementbundna träullsplatta.

Troldtekt wood wool award 2015 winners

Råa naturmaterial ger värme och intimitet

Vilka material är för närvarande på uppgång inom global arkitektur? Och hur kan ett specifikt material användas för att förena design och funktion?

Arkitekten David Basulto är chefredaktör och grundare av världens mest besökta arkitekturwebbplats, ArchDaily. Läs mer om hans syn på aktuella trender inom internationell byggnadsdesign. 

Troldtekt David Basulto wood wool award

Ett landmärke vid havet

Natur- och kulturcentret i Krik, i västra Jyllands karga men vackra kustlandskap, har nyligen vunnit WOOD WOOL AWARD™ 2015. Byggnaden, ritad av Force4 Architects, har en stram, ren form och innehåller enkla material.

De robusta materialen – betong, trä och korrugerad plåt – är ett direkt svar på hur havet och vinden präglar platsen. Väggarna och taket i det generösa samlingsutrymmet är elegant inklädda i vita Troldtekt-plattor med ultrafin struktur

Troldtekt Krik design theme

Troldtekt® wave vinner German Design Award

Den vågformade akustikplattan Troldtekt wave blev officiell mottagare av German Design Award-utmärkelsen 2016, vid en prisceremoni i Frankfurt den 12 februari. Troldtekt wave, som är Cradle to Cradle-certifierad, vann i kategorin ”material och ytor”.

Juryns motivering var att Troldtekt wave ”ger rummen värme, elegans och lugn” och ”ett brett spektrum av designmöjligheter”. Plattan beskrevs dessutom som ”en perfekt produkt som är både funktionell och mycket estetiskt tilltalande.”

German Design Award anordnas av German Design Council, ett av världens främsta designcenter.

Troldtekt German Design Award 2016

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ich få aktuell inspiration om akustik, inomhusklimat, arkitektur och hållbart byggande levereras direkt til din inkorg.

Nyhetsbrevet utkommer ungefär fyra gånger per år och varje utgåva erbjuder en relevant tema, som beskrivs med artiklar, bilder och videoklipp.

Troldtekt nyhetsbrev

Temaöversikt

Troldtekt fokuserar genom temautgåvor löpande på aktuella trender inom akustik, inomhusklimat, arkitektur och hållbart byggande.

Troldtekt Newsletter