Tema: Följ med till Köpenhamn

Troldtekt tema om arkitektur, gastronomi och god akustik i Köpenhamn

Vilken storstad ska du besöka 2019? Enligt världens ledande reseguide Lonely Planet bör Köpenhamn stå överst på listan. Utnämningen som ”Best in Travel City 2019” är ännu ett trumfkort för Danmarks huvudstad som flera gånger det senaste året har lyfts fram av experter inom arkitektur, gastronomi och hållbarhet. 

I temat kan du bland annat läsa en intervju med Rita Justesen, chef för planering och arkitektur på By & Havn, som spelar en central roll i utvecklingen av Köpenhamn. Hon berättar om de hållbara visionerna för arkitekturen i Danmarks huvudstad.

Du får även en guide till Köpenhamns gastronomi med bra akustik. Gå en guidad tur på bland annat science centret Experimentarium och i ett helt nytt kulturhus/bibliotek i stadsdelen Tingbjerg.

Upplev Köpenhamn - nummer ett bland världens storstäder

Skyhög gastronomisk nivå och en speciell förmåga att utnyttja stadens arkitektoniska kontraster mellan gammalt och nytt har tagit Köpenhamn hela vägen upp till toppen av Lonely Planets lista över städer att besöka 2019.

Mer om utnämningen och staden >

Troldtekt tema om arkitektur, gastronomi och god akustik i Köpenhamn

Den klassiska arkitekturen har återvänt till Köpenhamn

Särpräglade byggnader i stadsbilden hör historien till. När ett hus ska byggas i en av Köpenhamns nya stadsdelar i hamnområdet är det viktigt att arkitekturen smälter in i omgivningarna. Och så har Köpenhamns mål om att vara koldioxidneutrala 2025 bidragit till att göra hållbara certifieringar till standard i byggprocessen.

Läs intervjuer med chefsarkitekten Rita Justesen från By & Havn och Henrik Stener Pedersen från Rambøll.

Läs de två intervjuerna >

Troldtekt tema om arkitektur, gastronomi och god akustik i Köpenhamn

Guide: Upplev gastronomi med bra akustik i Köpenhamn

Köpenhamn erbjuder mat och vin i toppklass och många av stadens restauranger har gjort bra akustik till en del av upplevelsen. Ett klokt val eftersom forskning visar att ljud har betydelse för smaksinnet. Få en guide till restauranger och kaféer i Köpenhamn med bra akustik. Smaklig måltid.

Se guiden nu >

Troldtekt tema om arkitektur, gastronomi och god akustik i Köpenhamn

Vetenskapen utvecklas i Experimentarium

Köpenhamns erkända science center Experimentarium har efter om- och tillbyggnader öppnat med 16 interaktiva utställningar. Arkitekturen är direkt inspirerad av naturvetenskap och teknik och amerikanska TIME Magazine hade med centret på listan ”World’s Greatest Places 2018”.

Gå en rundtur i nya Experimentarium >

Takbeklädnad av akustikplattor från Troldtekt i Sciencter Center Experimentarium

Folketeatret

Troldtekt, Folketeatret

Den senaste renoveringen av Danmarks äldsta folkteater i Köpenhamn har skapat ett bra flöde mellan gata och sal. Foajén är i dunkla färger med ett svart Troldtekt-akustiktak. 

Se bilder och läs mer

Tingbjerg Kulturhus

Troldtekt Acoustic Panels Tingbjerg Library

En viktig samlingspunkt för stadsdelen i nordvästra Köpenhamn har skapats. Trä är det genomgående materialet inomhus, där man har använt Troldtekt i naturträ och svartmålad Troldtekt med ljusa trälister. 

Se bilder och läs mer

Barnkulturhus Ama'r

Folj_med_till_Koepenhamn

Tyngdkraften har satts på prov i världens första barnkulturhus. Barnen bjöds in att komma med kreativa idéer till inredningen. Här finns bland annat ett Troldtekt-akustiktak dekorerat som en blomsteräng.

Se bilder och läs mer

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ich få aktuell inspiration om akustik, inomhusklimat, arkitektur och hållbart byggande levereras direkt til din inkorg.

Nyhetsbrevet utkommer ungefär fyra gånger per år och varje utgåva erbjuder en relevant tema, som beskrivs med artiklar, bilder och videoklipp.

Troldtekt nyhetsbrev

Temaöversikt

Troldtekt fokuserar genom temautgåvor löpande på aktuella trender inom akustik, inomhusklimat, arkitektur och hållbart byggande.

Troldtekt Newsletter