God akustik med elegant design

Troldtekt® designlösningar ger arkitekter stor frihet att kombinera god akustik med personliga uttryck

Den nya designserien från Troldtekt ger dig stor frihet att kombinera god akustik med personliga uttryck. Du kan skapa egna mönster och rytmer när du designar större tak- och väggytor. Se alla lösningarna och läs en intervju med arkitekten bakom dem.

I det här temat får du också följa med till Restaurant Strandtangen, som – utöver en gastronomisk upplevelse – också bjuder på ett elegant och intimt uttryck. Mörka golv i ekträ och svarta akustikplattor med frästa spår är en del av inredningen. Se bilderna och läs en intervju med Søren Vester, som har designat restaurangen.

Besök också den exklusiva möbel-, inrednings- och konstbutiken UniqueRoom i Köpenhamn – och läs en intervju med Andrej Kupetz, German Design Councils CEO. German Design Council utdelar årligen det prestigefyllda priset German Design Award som flera gånger har gått till akustiklösningar från Troldtekt.

Nya designlösningar ger inredningen karaktär

Vi tillbringar merparten av vår tid i byggnader. Därför är det viktigt att inomhusmiljöerna är behagliga för våra ögon och öron och för hälsan.

Med en ny serie designlösningar kan du kombinera den goda akustiken från Troldtekt cementbundna träullsplattor med karaktäristiska uttryck. De enskilda lösningarna kan varieras och skalanpassas, så att stora ytor blir till en samlad enhet.

>> Se de spännande designlösningarna

Troldtekt® designlösningar ger arkitekter stor frihet att kombinera god akustik med personliga uttryck

Arkitekterna får friheten att skapa något extra

De nya designlösningarna från Troldtekt har tillkommit utifrån ett önskemål och en regel. Önskemålet är att ge arkitekterna största möjliga flexibilitet när de designar tak- och väggytor för god akustik. Regeln är att lösningarna ska vara industriellt framställda.

>> Få en djupare förklaring från arkitekten bakom den nya designserien

Troldtekt designlösningar är designade av Troldtekts in house-arkitekt Michael Christensen

Trä och hållbara lösningar lockar formgivare

Hållbarhet, gemensam användning av vardagsföremål och en fascination för naturmaterial. Det är några av framtidstrenderna inom inredningsdesign, enligt Andrej Kupetz, German Design Councils CEO.

Varje år delar rådet ut det prestigefyllda German Design Award.

>> Läs intervjun med Andrej Kupetz

Trä och hållbara lösningar lockar formgivare

Intim restaurangupplevelse med Troldtekt® line

På Restaurant Strandtangen i danska Skive går ärlig, nordisk mat hand i hand med en elegant och stilfull inredning. Utgångspunkten är de svarta akustiktaken med frästa spår, som skapar en helt unik stämning.

>> Se den inspirerande restaurangen

Intim restaurangupplevelse med Troldtekt® line

Designtak i unik interiör

En ram av rå betong har stylats med exklusiva produkter i möbel-, inrednings- och konstbutiken UniqueRoom. Här visas enbart design med ett eget uttryck – och just därför har butikens ägare valt designlösningar från Troldtekt.

>> Besök den unika butiken

Designtak i unik interiör

En atmosfär med inspiration från Japan

Sticks’n’Sushis restaurang i Tivoli Haven i Köpenhamn är kedjans mest japanska hittills, om man ser till inredningen. Designlösningen Troldtekt romb säkerställer en behaglig akustik och atmosfär med sin mjuka struktur och det grafiska mönstret.

>> Följ med till restaurangen

God akustik med elegant design

Temaöversikt

Troldtekt fokuserar genom temautgåvor löpande på aktuella trender inom akustik, inomhusklimat, arkitektur och hållbart byggande.

Troldtekt Newsletter