Haalbart byggande

Koll på certifieringssystem

DGNB, LEED, BREEAM, AKTIVHAUS och PASSIVHAUS. Vad är skillnaden mellan de olika certifieringssystemen? Behöver vi så här många system?

Troldtekt Vestas SE

Silver till Troldtekt efter striktare krav

Troldtekts akustikprodukter har nyligen genomgått certifieringsprocessen för Cradle to Cradle-version 3.1. Troldtekt nådde guldnivån för fyra av fem kriterier, och behåller sin övergripande certifiering på silvernivån, trots att kraven enligt version 3.1 är striktare än tidigare.

Certifieringen omfattar hela Troldtekt-sortimentet av akustikplattor, både de naturfärgade plattorna och de plattor som är målade i Troldtekts standardkulörer.

Troldtekt C2C

LEED och BREEAM-NL stöder Cradle to Cradle

I de senaste versionerna av det amerikanska certifieringssystemet LEED och den nederländska versionen av BREEAM-systemet, får byggnader som innehåller Cradle to Cradle-certifierade produkter högre ”betyg” vid certifieringen.

Produkter som uppfyller kraven inom fem huvudområden kan, efter en ingående utvärdering, bli Cradle to Cradle-certifierade. Till exempel måste produkten vara hållbart tillverkad och så hälsosam att den kan vara en del av ett biologiskt eller tekniskt kretslopp.Troldtekt Google Dublin

Google Portico

Portico är namnet på Googles nya databas, som ska göra det lättare för projektplanerarna att välja smarta och hälsosamma material när sökmotorjätten bygger nya, produktiva arbetsmiljöer åt de anställda.

Haalbart byggande

Googles huvudkontor i Dublin

Haalbart byggande


Anställda från fler än 65 länder arbetar vid Googles europeiska huvudkontor i Dublin. De fyra kontorsbyggnaderna är en praktfull blandning av former, färger och spännande inredning, och innehåller fem restauranger, träningslokaler och en 25-meters simbassäng. Målet är att projektet ska nå LEED-certifiering på platinanivå.

Se bilder och läs mer

Förskola i Haukaasen

Troldtekt akustiktak är det naturliga valet för att säkerställa bra akustik och ett sunt inomhusklimat i bl.a. barninstitutioner

Friluftsförskolan i Trondheim blev först i Norge med att ha en BEEAM-NOR-certifierad byggnad ägnad åt utbildning. Förskolan är certifierad på nivån ”mycket bra”, vilket anger att den har en hållbar profil för byggnadsmaterial, värmekälla, energiförbrukning och design. Förskolan är mestadels av trä, vilket gjorde Troldtekts takplattor till ett självklart alternativ.

Se bilder och läs mer

Skola i Oakmeadow

Troldtekt, Oakmeadow skole SE

Skolan är en av Storbritanniens första Passivhaus-certifierade grundskolor. Byggnaden har mycket låg energiförbrukning, och ger lärare och elever en behaglig arbetsmiljö med frisk luft, bra ventilation, mycket dagsljus och gott om plats. Arkitektbyrån Architype har även skapat en bra ljudmiljö i klassrummen och gymnastiksalen, som annars kan vara ganska livliga platser.

Se bilder och läs mer

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ich få aktuell inspiration om akustik, inomhusklimat, arkitektur och hållbart byggande levereras direkt til din inkorg.

Nyhetsbrevet utkommer ungefär fyra gånger per år och varje utgåva erbjuder en relevant tema, som beskrivs med artiklar, bilder och videoklipp.

Troldtekt nyhetsbrev

Temaöversikt

Troldtekt fokuserar genom temautgåvor löpande på aktuella trender inom akustik, inomhusklimat, arkitektur och hållbart byggande.

Troldtekt Newsletter