Tema: Innovation

Troldtekt the porcelain garden home

Innovation är en naturlig del av arkitektyrket. Det säger Lone Wiggers, arkitekt och partner i C.F. Møller. Läs intervjun där hon berättar hur arkitektens design kan ge upphov till nya material och arbetsmetoder. 

German Design Council har nyligen delat ut det prestigefyllda priset German Design Award 2017. I den här invervjun berättar German Design Councils CEO, Andrej Kupetz, om nya designtrender. En av vinnarna i årets pristävling var Troldtekt romb, som kombinerar hållbarhet, elegans och god akustik i en enda vägglösning.

Troldtekts egen tävling, Troldtekt Award, tog emot många innovativa förslag från arkitekt- och designstudenter i hela världen. Se vinnarprojektet och läs mer om tävlingen. Se också filmen om hur ett akustiktak och ljudabsorberande konst har gett en rogivande atmosfär hemma hos en familj i Köpenhamn.

Innovation gör bra lösningar ännu bättre

Innovation är en naturlig del av arkitektyrket och arkitektens arbetsmetoder. Det menar Lone Wiggers, partner i arkitektfirman C.F. Møller.

En grundsats för företaget är att alla nya designlösningar ska innehålla innovation, vilket dock alltid måste utföras med omsorg och respekt för befintliga lösningar, byggnadens karaktär och byggherrens ambition att bryta ny mark.

troldtekt_Lone Wiggers

Två rumänska studenter vinner Troldtekt Award

Två studenter på arkitektutbildningen UAUIM i Bukarest valdes till vinnare av Troldtekt Award och prissumman 5 000 euro. Både andraplatsen och specialpriset går till två studenter från Iran.

Det vinnande projektet ”Troldtekt AIR” baseras på Troldtekts träullsplattor i många olika tjocklekar och visar hur akustikplattorna kan användas för att bygga ett helt hus.

Troldtekt Award 2016 Winner collage

Trä är trendigt och attraktivt för formgivare

Hållbarhet, gemensam användning av vardagsföremål och en fascination för naturmaterial.

Det är några av framtidstrenderna inom inredningsdesign, enligt Andrej Kupetz, German Design Councils CEO. I den här intervjun berättar han mer om de nya trenderna.

troldtekt_Andrej Kupetz

Troldtekt romb tilldelas German Design Award

För andra året i rad har en designlösning från Troldtekt tilldelats utmärkelsen German Design Award. I år hölls prisutdelningsceremonin den 10 februari i Frankfurt. 

Troldtekt tog emot den prestigefyllda utmärkelsen för produkten Troldtekt romb, som kombinerar hållbarhet, elegant design och god akustik i en enda produkt.

Troldtekt Globe Rhomb

Film: Bra akustik i Köpenhamns-
lägenhet

Andreas och hans familj flyttade från USA till en fin lägenhet mitt i Köpenhamn. Först när familjen hade flyttat in uppdagades det hur dålig akustiken var i den nya lägenheten – vilket var ett stort problem för Andreas, som har en hörselnedsättning.

Se filmen där han berättar om hur ett snyggt akustiktak och ljudabsorberande konst på väggarna har gett hemmet en rofylld ljudmiljö. I filmen deltar även den danska trendexperten Mads Arlien-Søborgs, som berättar mer om lägenhetens nya akustiklösning.

Temaöversikt

Troldtekt fokuserar genom temautgåvor löpande på aktuella trender inom akustik, inomhusklimat, arkitektur och hållbart byggande.

Troldtekt Newsletter