Troldtekt romb tilldelas German Design Award

För andra året i rad har en designlösning från Troldtekt tilldelats utmärkelsen German Design Award. I år hölls prisutdelningsceremonin den 10 februari i Frankfurt. 

Troldtekt tog emot den prestigefyllda utmärkelsen för produkten Troldtekt romb, som kombinerar hållbarhet, elegant design och god akustik i en enda produkt.

Troldtekt Globe Rhomb

Troldtekt romb är akustikplattor med ett mönster som på nära håll uppfattas som vackra, repetitiva ytor, och på avstånd som tredimensionella kuber.

Även tidigare har produkten vunnit uppskattning i internationella designtävlingar: Sommaren 2016 tilldelades Troldtekt romb en ICONIC Award – och i år blev produkten en av vinnarna i German Design Award 2017, som delades ut vid en prisceremoni i Frankfurt den 10 februari. Troldtekt romb vann priset i kategorin Material and Surfaces (material och ytor).

Ett internationellt erkännande

För andra året i rad tar Troldtekt emot två utmärkelser från German Design Council, närmare bestämt både German Design Award och ICONIC Award. Förra gången var det den vågiga Troldtekt-plattan som tilldelades de två priserna.

– Vi är omåttligt stolta över att vinna den här eftertraktade utmärkelsen igen. German Design Award är ett erkänt och prestigefyllt pris på den internationella marknaden, som står för en allt större del av vår verksamhet, säger Peer Leth, Troldtekts vd.

Cradle to Cradle-certifierad naturprodukt

Troldtekt romb ingår i Troldtekts akustikserie som tillverkas av naturmaterialen trä och cement. Alla produkter i Troldtektserien har goda egenskaper för akustik, brandsäkerhet och inomhusklimat – och alla produkter är Cradle to cradle-certifierade i silverkategorin.

– Många arkitekter vill kombinera god akustik och hållbarhet med ett unikt estetiskt uttryck. Därför upplever vi ökad efterfrågan på våra målade akustikplattor och designlösningar som Troldtekt romb och Troldtekt vågig, säger Peer Leth.    

Se fler foton av Troldtekt romb >