TEMA: Kontor

Kontor bör utformas för den virtuella världen

Digitala samarbetsverktyg och mobil teknik förändrar hur moderna arbetsplatser bör utformas.
 
Philip Tidd är kontorsinredare hos Gensler – ett konsultföretag som är ledande inom samarbetsbefrämjande design. Vid Nohr-Con-konferensen i Köpenhamn den 14 april höll han ett föredrag om framtidens kontorsdesign. Läs mer om hans insikter när det gäller nya trender för kontorsmiljöer.

Troldtekt Vilhelm Lauritzen office theme

Mänskliga faktorer bör vara vägledande för god akustik

Dr Christian Nocke från Akustikbüro Oldenburg i Tyskland är en världsledande specialist på rumsakustik. På konferensen DBZ Fachforum Akustik i Dortmund den 31 maj 2016 höll han föredrag om akustikens betydelse i kontorsmiljöer.

Här kan du läsa hans syn på hur man uppnår god akustik i kontorsmiljöer. 

Troldtekt Innovest office theme

TED talk: Byggnader måste designas även för öronen

Arkitekter brukar vara mer intresserade av hur en byggnad ser ut än av hur den låter. Men dålig akustik i en byggnad har stor inverkan på användarnas hälsa, effektivitet och sociala liv.

Det här är huvudtemat i det inspirerande TED-föredraget som hölls av Julian Treasure från Sound Agency i Storbritannien. Han ger även exempel på vad som krävs för att skapa bättre akustik.

Troldtekt TED Julian Treasure

Bra akustik och livfull design

Akustiken har en avgörande effekt på inomhusklimatet i moderna kontor. Men för de flesta är även estetiken viktig.

Troldtekt erbjuder flera designlösningar som gör det möjligt för utvecklare och konsulter att ge de klassiska akustikplattorna ett unikt och dynamiskt utseende.

Troldtekt, Globe Systems

En introduktion till akustik

Om akustiken är dålig, blir ljud till buller. Därför är det viktigt att känna till begreppen ljudtryck, taluppfattbarhet, frekvens, efterklang och absorptionskoefficient. 

Lär dig mer om de viktigaste begreppen inom rumsakustik, eller använd Troldtekts akustikkalkylator för att beräkna akustiken i ett rum.

Introduktion till akustik

Troldtekts akustikkalkylator

Introduktion till akustik

Vilhelm Lauritzen

Troldtekt, Vilhelm Lauritzen

Arkitektbyrån Vilhelm Lauritzen Architects gjorde om en gammal lagerlokal i Nordhavn i Köpenhamn till ett modernt kontor, och har nu sin bas där. Betonggolvet har behållits, befintliga pelare, väggar och balkar har målats vita och stora fönstersektioner har byggts in i de tidigare fönsterlösa ytterväggarna. Taket har klätts med Troldtekt-plattor med inbyggd belysning. 

Se bilder och läs mer

Innovest

Troldtekt Innovest SE

Naturen är en viktig del av kontorsbyggnaden Innovest, som har ritats av Aarstiderne Arkitekter och är på väg att bli DGNB-certifierad. Byggnaden har ett atrium med vattenbassänger och växtbeklädda väggar, och på flera platser växer bambuträd. Alla tak är klädda med Troldtekt-plattor. Innovest rymmer företag, utbildningsorganisationer och Ringkøbing-Skjern Forsyning, ett kommunalt vattenverk.

Se bilder och läs mer

Kontorshus C

Kontor

Den världsberömda amerikanska arkitekten Frank Gehry har ritat översiktsplanen för hamnen i Sønderborg i Danmark. Kontorshus C ligger precis vid vattnet och ritades av arkitektbyrån Schmidt Hammer Lassen. Troldtekt-plattor på balkongsidorna och i taken ger en akustiskt behaglig miljö som matchar den exklusiva arkitekturen.

Se bilder och läs mer

Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ich få aktuell inspiration om akustik, inomhusklimat, arkitektur och hållbart byggande levereras direkt til din inkorg.

Nyhetsbrevet utkommer ungefär fyra gånger per år och varje utgåva erbjuder en relevant tema, som beskrivs med artiklar, bilder och videoklipp.

Troldtekt nyhetsbrev

Temaöversikt

Troldtekt fokuserar genom temautgåvor löpande på aktuella trender inom akustik, inomhusklimat, arkitektur och hållbart byggande.

Troldtekt Newsletter