Bra akustik och livfull design

Globe Systems har valt att kombinera bra akustik med unik design på sitt huvudkontor i Søften, norr om Århus i Danmark. Företaget valde akustikplattorna Troldtekt wave, Troldtekt mosaik och Troldtekt romb. Globe Systems säljer kommunikationsutrustning till kontor och callcenter.

Troldtekt, Globe Systems

Akustiken har en avgörande effekt på inomhusklimatet i moderna kontor. Men för de flesta är även estetiken viktig.

Troldtekt erbjuder flera designlösningar som gör det möjligt för utvecklare och konsulter att ge de klassiska akustikplattorna ett unikt och dynamiskt utseende.

Troldtekts cementbundna träull är ett genuint material med ett naturligt och karakteristiskt utseende. Utbudet av färger, strukturer, kantprofiler och upphängningssystem gör det möjligt att skapa unika lösningar.

Troldtekt har vidareutvecklat konceptet genom att lansera nya designlösningar. Med produkterna Troldtekt wave, Troldtekt mosaik och Troldtekt romb kan du kombinera god akustik med unik design i till exempel kontorsmiljöer.

Alla tre lösningar erbjuder lika bra akustik, brandskydd och inomhusklimategenskaper som den klassiska Troldtekt-plattan. Alla akustikplattor i Troldtekts sortiment är Cradle to Cradle-certifierade i silverkategorin, både de naturfärgade plattorna och plattor som är målade i Troldtekts standardfärger.

Design_solutions

Troldtekt® wave: en prisbelönt vågformad platta

Troldtekt wave är en vågformad akustikplatta som ger vägg- och takytorna ett skulpterat, tredimensionellt utseende. De oregelbundna vågformerna skapar en levande yta och förstärker materialets genuina enkelhet.

Plattorna Troldtekt wave kan installeras i regelbundna mönster, horisontellt eller vertikalt och i löpförband med eller utan förskjutning, vilket ger arkitekten oändliga möjligheter att skapa unika tredimensionella ytor.

Sedan lanseringen sommaren 2015 har Troldtekt wave vunnit flera hållbarhets- och designutmärkelser: German Design Award, ICONIC Award, Green Product Award samt den danska byggindustrins klimatpris.

Design_solutions

Troldtekt® mosaik: ger ett särpräglat visuellt uttryck

Troldtekt mosaik är Troldtekt-akustikplattor av varierande storlek i ett urval av Troldtekts standardkulörer. De fabriksmålade plattorna finns i alla NCS- och RAL-nyanser

Troldtekt mosaik ger arkitekten möjlighet att skapa väggytor med ett särpräglat grafiskt uttryck.  

Troldtekt rhomb nominated for German Design Award 2017

Troldtekt® romb: tredimensionellt utseende

Troldtekt romb, nominerad för German Design Award 2017, är ett exempel på en Troldtekt-designlösning med CNC-frästa mönster, som gör det möjligt att skapa en unik look.

Den rombformade Troldtekt-plattan ger väggen eller taket ett tredimensionellt utseende. På nära håll syns ett vackert, regelbundet mönster av ytor – på avstånd blir ytan en tredimensionell uppsättning av kuber.

Mer information om de tre Troldtekt-designlösningarna