Guide: Upplev gastronomi med bra akustik i Århus

5:e feb. 2019

Aarhus mat- och vinscen har ett brett utbud av upplevelser. Från trendiga caféer och vinbarer längs latinkvarterets kullerstensgator till gourmetrestauranger i den nya hamnstadsdelen Aarhus Ø.

I den här guiden får du en överblick över Aarhus matställen, som utöver gastronomi även har fokuserat på att skapa en behaglig miljö med bra akustik. Smaklig måltid!

Troldtekt-takplattorna säkerställer god akustik på restaurang KP5 på Aarhus Ø och bidrar samtidigt till dess intima och mysiga atmosfär

Visste du att restauranger kan gå miste om en stjärna i recensionen om matupplevelsen påverkas negativt av buller och oljud? Det berättar matskribenten Morten Vilsbæk som är medlem i Danske Madanmeldere.

För även om maten, vinet och servicen fortfarande är de viktigaste aspekterna i en restaurangrecension, blir det allt större fokus på hur akustiken och ljudnivån påverkar helhetsupplevelsen.

Det berättar Morten Vilsbæk, matskribent på Avisen Danmark som ingår i Jysk Fynske Medier, mer om i en intervju som du kan läsa här.

Varsågod – 13 trevliga restauranger och caféer med bra akustik