Upplev Köpenhamn - nummer ett bland världens storstäder

25:e jan. 2019

Köpenhamn toppar reseguiden Lonely Planets lista över städer som är väl värda ett besök 2019. En hög gastronomisk nivå och spännande arkitektur bidrar till valet. I ett nytt tema med intervjuer och reportage sätter Troldtekt A/S fokus på just de två delarna i Danmarks huvudstad.

Vilken storstad ska turister besöka 2019? Enligt världens ledande reseguide Lonely Planet bör Köpenhamn stå överst på listan. Utnämningen som ”Best in Travel City 2019” är ännu ett trumfkort för Danmarks huvudstad som flera gånger det senaste året har lyfts fram inom arkitektur, gastronomi och hållbarhet. 

– Det gläder oss som arbetar med att bygga Köpenhamns varumärke att Lonely Planet lyfter fram gastronomi, arkitektur och design samt hållbarhet. Det är det vi tycker att Köpenhamn ska vara känt för, säger Anja Hartung Sfyrla, chef för företagsutveckling på turistorganisationen Visit Denmark. 

Köpenhamn har satt upp ett ambitiöst klimatmål om att vara koldioxidneutralt 2025. Det avspeglas i den nya arkitekturen som växer fram i huvudstaden. Chefen för planering och arkitektur på utvecklingsbolaget By & Havn, Rita Justesen, säger:

– Alla stadsdelar och byggnader i By & Havns regi DGNB-certifierats, så att vi kan mäta effekten av åtgärderna. Som jag ser det bör hållbarhet vara överordnat i all stadsutveckling och all byggnation. Jag tror att vi inom några få år kommer att sluta tala om hållbarhet, helt enkelt för att man tar hänsyn till hållbarhet i alla anläggningar och byggnader som en naturlig del av alla projekt.

Guide till gastronomi med bra akustik

De två intervjuerna med Anja Hartung Sfyrla och Rita Justesen ingår i ett nytt onlinetema på www.troldtekt.se. I temat sätter vi fokus på den danska huvudstaden och förutom intervjuer med experter bjuder temat på en guide till underbara restauranger i Köpenhamn, där gastronomi, estetik och bra akustik bildar en högre enhet.

Gemensamt för restaurangerna är att Troldtekts akustiklösningar är en del av designen. De naturliga akustikplattorna i trä och cement ger ett dämpat ljud som bildar en trevlig bakgrund till middagen.

Det nya onlinetemat bjuder även på en rundtur till flera andra av Köpenhamns prestigefyllda byggnader, där Troldtekt är en del av arkitekturen. Bland annat det helt nya kulturhuset/biblioteket i stadsdelen Tingbjerg, och science centret Experimentarium, som amerikanska TIME Magazine hade med på listan ”World’s Greatest Places 2018”.

Läs temat om Köpenhamn här.

FAKTA OM TROLDTEKT:

  • Troldtekt A/S är en ledande utvecklare och tillverkare av akustiklösningar för tak och väggar.
  • Sedan 1935 är trä och cement – två naturliga material – utgångsämnen i produktionen, som sker i Danmark under moderna, miljövänliga förhållanden.
  • Troldtekts affärsstrategi baseras på designkonceptet Cradle to Cradle, som är företagets centrala verktyg för att säkerställa miljövinster fram till 2022.

MER INFORMATION:

Peer Leth, vd för Troldtekt A/S: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk       
Tina Snedker Kristensen, marknads- och kommunikationschef: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk  

Troldtekt A/S
Sletvej 2A
DK 8310 Tranbjerg J
www.troldtekt.dk

Troldtekt AB
S:t Johannesgatan 2, 4 tr
SE 211 46 Malmö
www.troldtekt.se   

Ladda ner pressmeddelande

Fakta om Troldtekt