Urban restaurang i Ørestaden

Rambla Grill & Bar ligger på Arne Jacobsens Allé mitt i Ørestaden. Spanskinspirerad mat serveras i de luftiga lokalerna, som har en lugn stämning och utsikt mot gatulivet.

Akustiktak från Troldtekt på restaurang
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Nära Royal Arena och Fields ligger baren och restauranten RAMBLA utmed en av stadsdelens större trafikleder. Ett träräcke och en kanal skapar avstånd till gatan och plats för en stor, övertäckt terrass där gästerna på RAMBLA kan avnjuta sin lunch eller ett glas.

Restaurangen har både lunch- och kvällsmeny och plats för upp till 120 gäster, plus en lokal för större sällskap. Det stora rummet i hörnet av byggnaden har högt i tak, så att stället får dagsljus från flera väderstreck. Baren och disken ligger i den långsträckta delen av restaurangen ut mot gatan, medan de flesta borden är placerade mer tillbakadraget i den bakersta delen av restaurangen.

Ägaren till restaurangen, Timo Hoffman berättar: ”Det var viktigt för mig att rummet stämde med området, vilket ska förstås på det sättet att området är nytt och avskalat, och därför är det bokstavligen högt i takt både inne i restaurangen och ute på gatan.

Balans i inredningen

De råa betongväggarna får därför också stå obehandlade, och takhöjden har bevarats. För att ge restaurangen en god och behaglig akustik har taken klätts med grå Troldtekt akustikplattor, som har en ljudabsorberande effekt och samtidigt stämmer med uttrycket i inredningen.

De gråa, råa plattorna kontrasteras elegant av en trivsam belysning, där runda taklampor i mässing på en relativt låg höjd skapar atmosfär och binder samman hela restaurangen. Vissa stolar är klädda med cognacsfärgat läder, vilket fungerar som ett perfekt komplement. En stilfull och elegant inredning, där Ørestadens byggnad får ett extra lyft av den spanska charmen.