Hygge i hamnen

På Aarhus Ø byggs många nya bostäder, något som skapar mer liv i stadsdelen. Marinan är en av stadsdelens attraktioner, och här ligger restaurang KP5 på första parkett mot marinan i lokaler som även tidigare har inrymt restauranger.

Troldtekt-takplattorna säkerställer god akustik på restaurang KP5 på Aarhus Ø och bidrar samtidigt till dess intima och mysiga atmosfär
Photo: Helene Høyer Mikkelsen

De många nya invånarna på Aarhus Ø har nu möjlighet att njuta av en god måltid med franskinspirerad mat i sitt eget kvarter på den mysiga restaurangen KP5.

Det finns gott om plats inomhus, även för sällskap, men en fin dag kan du även sitta på terrassen som sträcker sig längsmed hela huset. Här sitter du något högre än gatunivån och kan följa livet i marinan och även njuta av utsikten mot skogen och viken. Samma utsikt finns naturligtvis inomhus, vilket är en av ställets stora fördelar.

Fin kontrast i inredningen

Restaurangen präglas av den speciella panoramautsikten, som också ger rummet mycket dagsljus, men samtidigt är restaurangen både intim och mysig. Taket går upp i nock, och här har man monterat vita Troldtekt-plattor som säkerställer god akustik i restaurangen.

Kopparfärgade lampor på rad ger rummet en fin helhet och en varm atmosfär tillsammans med mörka golv och möbler. Därmed blir det en fin kontrast mellan det stora ljusinsläppet och den något tunga inredningen.

Den nya restaurangen ägs och drivs av personerna bakom VinDanmark och Bistro Goulo på Handwerk, som båda är etablerade mat- och vinställen i området och som nu lockar många lokalbor till hamnen och Aarhus Ø.