Upplev cirkulär design på Futurebuild i London

Innovativa bygglösningar, inspirerande idéer och ny kunskap inom hållbarhet. Det är fokus 5–7 mars 2024 när ExCeL i London slår upp dörrarna till Futurebuild. Troldtekt ställer ut akustiklösningar på Cradle to Cradle Certified® Community-montern – och deltar i två kunskapssessioner om hälsosamma material.

26.02.2024

Om du vill se vad som redan idag är möjligt inom cirkularitet i byggbranschen är det värt att besöka monter G20 på Futurebuild i London.

Konsultföretaget 540 WORLD står bakom montern på uppdrag av Cradle to Cradle Products Innovation Institute ( C2CPII). C2CPII står bakom det internationellt erkända designkonceptet Cradle to Cradle Certified – och Troldtekt är en av en rad partner som hälsar välkommen in i montern.

Under de tre dagarna i utställnings- och konferenscentret ExCeL kan du uppleva flera varianter av Troldtekts akustikplattor som är Cradle to Cradle-certifierade på guldnivå.

I montern kommer det att finnas Troldtekts designlösningar och akustikplattor baserade på den CO2 -reducerade cementtypen FUTURECEM™. Du kan dessutom uppleva ett digitalt materialpass för Troldtekt baserat på FUTURECEM med information om bland annat produktens miljöavtryck. Företaget Madaster står bakom materialpassen och ställer även ut i montern.

Futurebuild äger rum 5–7 mars, då hundratals byggleverantörer ställer ut sina innovativa lösningar för framtidens byggnader – och då du kan få inspiration från en av de 135 sessionerna med kunskapsdelning.

Troldtekt sprider kunskap under två sessioner

Förutom att du kan få råd och vägledning från Troldtekts projektkonsulter i montern alla tre dagarna bidrar vi med kunskap på två av sessionerna under Futurebuild.

 

Session om hälsosamma och cirkulära produkter

540 WORLD, som är rådgivare för Cradle to Cradle Certified, är värd för sessionen Achieve material health and circularity with Cradle to Cradle Certified®”.

Troldtekt är en del av sessionens ”Part 1” som handlar om att uppnå materialhälsa och designa cirkulära produkter med positiv påverkan på människor och planeten.

I panelen sitter:

 

  • Andrea Charlson, VD, Madaster Storbritannien
  • Andrew Jackson, affärsutvecklingsdirektör, Shaw Contract
  • John Thorogood, försäljningschef, Graphenstone Storbritannien
  • Tina Snedker Kristensen, hållbarhets- och kommunikationschef, Troldtekt
  • Angela Antolini, direktör för marknadsföring och kommunikation, Cradle to Cradle Products Innovation Institute (mötesledare)

 

Sessionen äger rum tisdagen den 5 mars kl. 16:15–17:00 på Main Stage.

 

Session med innovativ produktdesign

Troldtekts landschef i Storbritannien och Irland, Steve Mansell, håller ett föredrag på sessionen ”Circularity Powering Innovation”. Under sessionen kommer materialspecialister att dela med sig av sina erfarenheter av cirkulär produktdesign.

Steve Mansells kommer i sitt upplägg att utgå från Troldtekts akustikplattor, som är baserade på den CO2 -reducerade cementen (FUTURECEM).

Medverkande:

 

  • Lucie Ladigue, affärs- och policyspecialist, Cradle to Cradle Products Innovation Institute
  • Dragan Bajic, försäljningschef Export, Mosa
  • Steve Mansell, landschef för Storbritannien och Irland, Troldtekt Ltd.
  • Chaline Church, grundande partner, 540 WORLD (mötesledare)

 

Denna session äger rum torsdagen den 7 mars kl. 14.00–14.45 på Future X stage.

FAKTA: Om Futurebuild

  • Futurebuild äger rum 5–7 mars på ExCeL i London Docklands.
  • Troldtekt ställer ut i Cradle to Cradle Products Innovation Institutes monter (G20).
  • Cirka 400 leverantörer är en del av utställningen, där cirka 500 talare dessutom kommer att dela med sig av sin kunskap under de totalt 135 sessionerna. Antalet besökare förväntas ligga på cirka 18 000.

 

Läs mer på Futurebuilds hemsida