Ny riktning i magasinsbyggnaden

Den översta våningen i den k-märkta magasinsbyggnad som inhyser Flying Tigers huvudkontor har fått ny takbeklädnad och belysning, vilket har gett lokalen en helt ny karaktär.

Den charmiga och detaljrika gamla byggnaden från 1791 har ett fantastiskt läge vid vattnet i stadsdelen Christianshavn i Köpenhamn. Längst uppe vid taket flödar dagsljuset in genom burspråken och takfönstren mellan träbjälkarna. Precis under takåsen har man låtit inreda mötesrum.

OVER BYEN Arkitekter har stått för renoveringen, där målet var att skapa bättre belysning och akustik. De arbetar mycket med renovering och ombyggnation av befintliga byggnader, bland annat skyddade och k-märkta fastigheter.

Bättre harmoni

I innertaket installerades vita Troldtekt line akustikplattor, med spåren i samma riktning som huset. Därmed skapades en tydlig, sammanhängande ljus yta som förstärker rummets och husets längd och karaktär. Troldtekt-plattornas strukturerade yta stämmer dessutom väl överens med den gamla byggnadens träkonstruktioner. Samtidigt har rummet fått högre takhöjd och bättre akustik.

Den nya grundbelysningen består av linjebelysning från XAL, med armaturer monterade vinkelrätt på Troldtekt-plattorna. Runda armaturer används i vissa övergångszoner. Taket skapar en snygg och harmonisk helhet på en dynamisk arbetsplats.

Fakta

Projekt:
Flying Tigers huvudkontor i Köpenhamn
Arkitekt:
OVER BYEN Arkitekter
Troldtekt produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt line akustikplattor
Färg:
Vit 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Text & Foto
Text:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt