Nyheter

28.04.2023

Förtydligande om Troldtekt baserat på FUTURECEM™

Troldtekt-produkter baserade på FUTURECEM är inte koldioxidnegativa under produktens hela livscykel, när man tittar på alla faserna i en EPD.
Inspiration till akustiklösning med tak från Troldtekt i privat bostad
12.09.2023

Lär av de bästa: Referenssamlingen visar bostadsbyggnation med lågt klimatavtryck

En ny studie från BUILD vid Aalborg universitet presenterar bostäder med lågt klimatavtryck. I fyra av projekten har Troldtekt akustiklösningar använts.
Takbeklädnad med akustikplattor från Troldtekt i kulturbyggnad
17.08.2023

Mångsidigt barn- och kulturhus utnämnt till Årets skolbyggnad

Høje-Taastrup Barn- och Kulturhus samlar förskola, skola, fritids och kultur under ett och samma tak. Nu har huset utsetts till Årets skolbyggnad 2023. Den 9 500 kvadratmeter stora byggnaden är indelad i fyra kluster som var och en har sin egna visuella stil. Flera olika designlösningar från Troldtekt bidrar till god akustik.
11.07.2023

Troldtekt v-line nominerad till förnämligt arkitekturpris

DETAIL Product Award 2023 står för dörren och fram till den 30 september är omröstningen öppen. Troldtekt v-line är nominerad i kategorin Bygg & Interiör.
23.06.2023

Nu kan du få Troldtekt akustikplattor i färgen clay

Troldtekts nya färg, clay, ger akustikplattorna en karakteristisk och varm färgton som man känner igen från lera. Färgen är särskilt lämplig för målning av akustikplattor baserade på cementtypen FUTURECEM™, som kan uppnå en jämn färg med varm glöd.
Akustiktak från Troldtekt på restaurang
14.06.2023

Det regnar stjärnor över särpräglade restauranger i Norden

Michelinguiden har nu delat ut sina stjärnor för 2023 till de bästa nordiska restaurangerna. Både helt nya och mer välkända matställen fick plats i årets stjärnparad. Och även denna gång finns flera restauranger med Trolltekts akustiklösningar med på listan.
30.05.2023

Ny guide med 60 danska projekt som bidrar till FN:s globala mål för hållbar utveckling

I juli samlas arkitekter och andra intressenter i Köpenhamn för UIA:s världskongress. Med anledning av detta har Arkitektforeningen gett ut en guide över danska byggprojekt som fokuserar på FN:s globala mål för hållbar utveckling. Troldtekt akustiklösningar ingår i hela 14 av dessa projekt.
Troldtekt akustiktak är det naturliga valet för att säkerställa bra akustik och ett sunt inomhusklimat i bl.a. bostadsbyggnader
26.05.2023

Kløverbakken i Odder (Danmark) är ”Årets hållbara träbygge”

Troldtekt akustikplattor har en framträdande roll i det danska bostadsområdet Kløverbakken, som precis har utsetts till ”Årets hållbara träbygge”. Priset delades ut i samband med konferensen Build in Wood.
24.05.2023

3daysofdesign: Upplev Troldtekt i Kongernes Lapidarium

Alla som brinner för design är välkomna till 3daysofdesign, som hålls över hela Köpenhamn den 7–9 juni. Troldtekt deltar med en inspirerande installation bland de fina gamla skulpturerna i Kongernes Lapidarium. Under designfestivalen kan du också besöka vårt showroom i Vestergade.
24.05.2023

Troldtekt på SCHULBAU i Köpenhamn

I juni har arkitekter och andra byggproffs ett gyllene tillfälle att utbyta kunskap om skolbyggnader, när SCHULBAU-mässan kommer till Danmark. Troldtekt deltar som utställare, medarrangör av en studieresa för arkitekter och sponsor för mässans studenttävling.