Nyheter

15.11.2023

Se bilderna: I influencern Matilde Trobecks nybyggda hus har man använt Troldtekt

Matilde Trobeck, som delar innehåll om livsstil och boende med sina cirka 105 000 följare på Instagram, har tillsammans med sin man byggt drömbostaden norr om Köpenhamn. Nu står huset klart, och paret har valt Troldtekt v-line som en viktig komponent för god akustik och elegant design.
08.11.2023

”Boligkøb i blinde”: Par fick sin önskan uppfylld med karaktäristiska Troldtekt tak

Line och Kristian Tækker Madsen fick hjälp av experterna från programmet ”Boligkøb i blinde” med att hitta och renovera den perfekta bostaden i Esbjerg. Redan från början hade paret hade ett önskemål på renoveringen: Bra akustik i hela hemmet.
27.10.2023

CSR-rapport för 2022 Guld i Cradle to Cradle och kraft till att nå nya milstolpar

Troldtekt har nu publicerat sin CSR-rapport med åtgärder och data från 2022, då företaget blev en del av Kingspan-koncernen. Året bjöd bland annat på Cradle to Cradle-guldcertifiering, lansering av koldioxidreducerade akustikplattor och ett lovande projekt med värmeåtervinning i produktionen.
18.10.2023

Utmärkelse: Troldtekt® v-line är ”Architects' Choice” för bostaden

Akustiklösningen Troldtekt v-line har just lyfts fram som en av de bästa för enfamiljshus vid prisutdelningen Häuser des Jahres. Här har de tyska arkitekterna röstat in Troldtekt v-line på hederslistan. Det är förlaget Callwey som står bakom priset.
17.10.2023

Tema: Framtidens seniorer ställer nya krav på bostaden

De kommande åren blir det betydligt fler äldre i Danmark – och de kommer att leva längre. Därför måste bostadsmarknaden rusta sig för att möta de äldres behov av bostäder. I ett nytt online-tema från Troldtekt AB kan du läsa om arkitektur för både de resursstarka seniorerna och dem som behöver mer vård.
Inspiration till akustiklösning med tak från Troldtekt i privat bostad
12.09.2023

Lär av de bästa: Referenssamlingen visar bostadsbyggnation med lågt klimatavtryck

En ny studie från BUILD vid Aalborg universitet presenterar bostäder med lågt klimatavtryck. I fyra av projekten har Troldtekt akustiklösningar använts.
Takbeklädnad med akustikplattor från Troldtekt i kulturbyggnad
17.08.2023

Mångsidigt barn- och kulturhus utnämnt till Årets skolbyggnad

Høje-Taastrup Barn- och Kulturhus samlar förskola, skola, fritids och kultur under ett och samma tak. Nu har huset utsetts till Årets skolbyggnad 2023. Den 9 500 kvadratmeter stora byggnaden är indelad i fyra kluster som var och en har sin egna visuella stil. Flera olika designlösningar från Troldtekt bidrar till god akustik.
11.07.2023

Troldtekt v-line nominerad till förnämligt arkitekturpris

DETAIL Product Award 2023 står för dörren och fram till den 30 september är omröstningen öppen. Troldtekt v-line är nominerad i kategorin Bygg & Interiör.
23.06.2023

Nu kan du få Troldtekt akustikplattor i färgen clay

Troldtekts nya färg, clay, ger akustikplattorna en karakteristisk och varm färgton som man känner igen från lera. Färgen är särskilt lämplig för målning av akustikplattor baserade på cementtypen FUTURECEM™, som kan uppnå en jämn färg med varm glöd.
Akustiktak från Troldtekt på restaurang
14.06.2023

Det regnar stjärnor över särpräglade restauranger i Norden

Michelinguiden har nu delat ut sina stjärnor för 2023 till de bästa nordiska restaurangerna. Både helt nya och mer välkända matställen fick plats i årets stjärnparad. Och även denna gång finns flera restauranger med Trolltekts akustiklösningar med på listan.