Nyheter

07.05.2024

Stort intresse för bra akustik på Nordbygg

Nordens största byggmässa, Nordbygg i Stockholm, besöktes av 40 000 yrkesmän från byggbranschen. För första gången deltog Troldtekt med en mässmonter, som också var välbesökt.
Ljudabsorberande akustikplattor från Troldtekt i skolbyggnad
02.05.2024

Hallernaskolan i Stenungsund tilldelas byggnadspris

En nybyggd skola för elever i sjunde till nionde klass är vinnare av Stenungsunds kommuns Byggnadspris 2023. Troldtekt akustiktak är en del av interiören på Hallernaskolan, som är uppförd i en ljus och lätt design.
Troldtekt akustikplattor har unika ljudabsorberande egenskaper och säkerställer bra akustik i t.ex. kontorsbyggnader
18.04.2024

Förnäm utmärkelse till Kronprinsen i Malmö

Renoveringen av köpcentret Kronprinsen har inte gått obemärkt förbi. Vid Nordic Commercial Spaces & Communities prisutdelningsevent i Stockholm fick Malmöprojektet utmärkelsen ”Commercial Space of the Year 2024”. Troldtekt akustiklösningar är en del av shoppingcentrets nya design.
18.04.2024

Läs om höjdpunkterna från Stockholm Design Week

I februari var det mycket liv och rörelse i den svenska huvudstaden när Stockholm Design Week hölls med ett brett utbud av inspirerande arrangemang. Troldtekt deltog både på veckans stora designmässa och vid flera evenemang runt om i staden.
17.04.2024

Träffa Troldtekt på Nordbygg i Stockholm 2024

Få kunskap och inspiration på Skandinaviens största mässa för bygg och anläggning, Nordbygg 23–26 april 2024 i Stockholm. Här kan du även uppleva Troldtekt akustiklösningar i flera varianter och färger.
10.04.2024

Troldtekt skärper fokus på cirkularitet med ny hållbarhetsavdelning

Den danska tillverkaren av Troldtekt® akustikplattor förbereder sig på att ytterligare påskynda hållbarhetsarbetet och ta nästa steg mot cirkulära produkter. Man har rekryterat två profiler från byggbranschen till företagets hållbarhetsavdelning där de kompletterar två erfarna kollegor. 
Troldtekt akustiktak i företagsbyggnad
25.03.2024

Årets Bygge 2024: Vinnarna har utsetts

Den 19 mars delades den prestigefyllda utmärkelsen Årets Bygge 2024 ut, där tre projekt med Troldtekt akustiklösningar var bland finalisterna, bland annat innovationshuset Space i Lund, som vann kategorian Hotell och Kontor.
Takbeklädnad med akustikplattor från Troldtekt i kontorsbyggnad
25.03.2024

Ikonisk Oslobyggnad utsedd till Årets Byggeri

Omvandlingen av kontors- och butiksbyggnaden Stortorvet 7 i Oslo är så lyckad att byggnaden nu har utsetts till Årets Byggeri. Troldtekt akustiklösningar bidrar till att säkerställa god akustik i byggnadens kontorsvåningar.
Troldtekt akustiktak i företagsbyggnad
01.03.2024

Premiär i Leipzig: Cirkulära moduler kommer att revolutionera byggbranschen

Med sina flexibla modulsystem vill företaget Urban Beta bygga cirkulära byggnader ”on demand”. Konceptet har sin världspremiär i en tillbyggnad till Leipzig International School – där Troldtekt är en del av designen. Den 22–23 februari 2024 delade projektpartnerna med sig av sina erfarenheter under ”Circular Partners Day” på skolan.
26.02.2024

Upplev cirkulär design på Futurebuild i London

Innovativa bygglösningar, inspirerande idéer och ny kunskap inom hållbarhet. Det är fokus 5–7 mars 2024 när ExCeL i London slår upp dörrarna till Futurebuild. Troldtekt ställer ut akustiklösningar på Cradle to Cradle Certified® Community-montern – och deltar i två kunskapssessioner om hälsosamma material.