Nyheter

Takbeklädnad med akustikplattor från Troldtekt i kontorsbyggnad
02.07.2024

Renovering och omvandling kan visa vägen till lägre klimatavtryck i byggnader

En betydande andel av världens CO2-utsläpp kommer från tillverkning av byggmaterial. Därför finns det stor potential att förlänga byggnadens livslängd istället för att bygga nytt. I ett nytt onlinetema fokuserar Troldtekt A/S på framgångsrika omvandlingar och renoveringar av befintliga byggnader.
27.06.2024

Troldtekts showroom i Stockholm har öppnat igen med nya akustiklösningar

Efter en större renovering av showroomet Studio B3 kan arkitekter, designers och andra byggproffs återigen uppleva karaktärsfulla Troldtekt-akustiklösningar i hjärtat av Stockholm. Här ställer 35 leverantörer ut möbler, belysning och material.
25.06.2024

Glimtar från en pulserande designfestival i Köpenhamn

Den danska huvudstaden surrade av liv under 3daysofdesign 12–14 juni 2024. Ett stort antal danska och internationella arkitekter deltog i Troldtekts evenemang under designfestivalen. Ännu fler kom förbi Refshaleøen och Slotsholmen, där Troldtekts akustikplattor ingick i utställningar.
Akustiktak från Troldtekt på restaurang
10.06.2024

Stjärnorna glänser över Nordens bästa restauranger

Den prestigefyllda Michelinguiden har uppdaterats med både välkända och nya vinnare av stjärnor. I de nordiska länderna lyckas flera av restaurangerna förena gastronomi med en god akustisk atmosfär för gästerna.
22.05.2024

Träffa Troldtekt på 3daysofdesign i Köpenhamn

Den 12–14 juni hålls 3daysofdesign i den danska huvudstaden. Den internationellt erkända designfestivalen bjuder på evenemang och utställningar för branschproffs och andra med passion för design. Upplev Troldtekt på flera evenemang runt om i Köpenhamn.
07.05.2024

Stort intresse för bra akustik på Nordbygg

Nordens största byggmässa, Nordbygg i Stockholm, besöktes av 40 000 yrkesmän från byggbranschen. För första gången deltog Troldtekt med en mässmonter, som också var välbesökt.
Ljudabsorberande akustikplattor från Troldtekt i skolbyggnad
02.05.2024

Hallernaskolan i Stenungsund tilldelas byggnadspris

En nybyggd skola för elever i sjunde till nionde klass är vinnare av Stenungsunds kommuns Byggnadspris 2023. Troldtekt akustiktak är en del av interiören på Hallernaskolan, som är uppförd i en ljus och lätt design.
Troldtekt akustikplattor har unika ljudabsorberande egenskaper och säkerställer bra akustik i t.ex. kontorsbyggnader
18.04.2024

Förnäm utmärkelse till Kronprinsen i Malmö

Renoveringen av köpcentret Kronprinsen har inte gått obemärkt förbi. Vid Nordic Commercial Spaces & Communities prisutdelningsevent i Stockholm fick Malmöprojektet utmärkelsen ”Commercial Space of the Year 2024”. Troldtekt akustiklösningar är en del av shoppingcentrets nya design.
18.04.2024

Läs om höjdpunkterna från Stockholm Design Week

I februari var det mycket liv och rörelse i den svenska huvudstaden när Stockholm Design Week hölls med ett brett utbud av inspirerande arrangemang. Troldtekt deltog både på veckans stora designmässa och vid flera evenemang runt om i staden.
17.04.2024

Träffa Troldtekt på Nordbygg i Stockholm 2024

Få kunskap och inspiration på Skandinaviens största mässa för bygg och anläggning, Nordbygg 23–26 april 2024 i Stockholm. Här kan du även uppleva Troldtekt akustiklösningar i flera varianter och färger.