Nyheter och press

Senaste nytt

07.05.2024

Stort intresse för bra akustik på Nordbygg

Nordens största byggmässa, Nordbygg i Stockholm, besöktes av 40 000 yrkesmän från byggbranschen. För första gången deltog Troldtekt med en mässmonter, som också var välbesökt.
Ljudabsorberande akustikplattor från Troldtekt i skolbyggnad
02.05.2024

Hallernaskolan i Stenungsund tilldelas byggnadspris

En nybyggd skola för elever i sjunde till nionde klass är vinnare av Stenungsunds kommuns Byggnadspris 2023. Troldtekt akustiktak är en del av interiören på Hallernaskolan, som är uppförd i en ljus och lätt design.
Troldtekt akustikplattor har unika ljudabsorberande egenskaper och säkerställer bra akustik i t.ex. kontorsbyggnader
18.04.2024

Förnäm utmärkelse till Kronprinsen i Malmö

Renoveringen av köpcentret Kronprinsen har inte gått obemärkt förbi. Vid Nordic Commercial Spaces & Communities prisutdelningsevent i Stockholm fick Malmöprojektet utmärkelsen ”Commercial Space of the Year 2024”. Troldtekt akustiklösningar är en del av shoppingcentrets nya design.
18.04.2024

Läs om höjdpunkterna från Stockholm Design Week

I februari var det mycket liv och rörelse i den svenska huvudstaden när Stockholm Design Week hölls med ett brett utbud av inspirerande arrangemang. Troldtekt deltog både på veckans stora designmässa och vid flera evenemang runt om i staden.
17.04.2024

Träffa Troldtekt på Nordbygg i Stockholm 2024

Få kunskap och inspiration på Skandinaviens största mässa för bygg och anläggning, Nordbygg 23–26 april 2024 i Stockholm. Här kan du även uppleva Troldtekt akustiklösningar i flera varianter och färger.
10.04.2024

Troldtekt skärper fokus på cirkularitet med ny hållbarhetsavdelning

Den danska tillverkaren av Troldtekt® akustikplattor förbereder sig på att ytterligare påskynda hållbarhetsarbetet och ta nästa steg mot cirkulära produkter. Man har rekryterat två profiler från byggbranschen till företagets hållbarhetsavdelning där de kompletterar två erfarna kollegor. 

Senaste pressmeddelande

10.04.2024

Troldtekt skärper fokus på cirkularitet med ny hållbarhetsavdelning

Den danska tillverkaren av Troldtekt® akustikplattor förbereder sig på att ytterligare påskynda hållbarhetsarbetet och ta nästa steg mot cirkulära produkter. Man har rekryterat två profiler från byggbranschen till företagets hållbarhetsavdelning där de kompletterar två erfarna kollegor.   
17.10.2023

Tema: Framtidens seniorer ställer nya krav på bostaden

De kommande åren blir det betydligt fler äldre i Danmark – och de kommer att leva längre. Därför måste bostadsmarknaden rusta sig för att möta de äldres behov av bostäder. I ett nytt online-tema från Troldtekt AB kan du läsa om arkitektur för både de resursstarka seniorerna och dem som behöver mer vård.
Troldtekt akustiktak är det naturliga valet för att säkerställa bra akustik och ett sunt inomhusklimat i barninstitutioner
15.05.2023

Cirkulärt byggande kräver insatser i alla led

Byggbranschen kan inte minimera sig ut ur klimatkrisen. Det krävs byggnader med lågt koldioxidavtryck – och hälsosamma, hållbara material som kan skapa mervärde i nya kretslopp.
28.04.2023

Förtydligande om Troldtekt baserat på FUTURECEM™

Troldtekt-produkter baserade på FUTURECEM inte är koldioxidnegativa under produktens hela livscykel, när man tittar på alla faserna i en EPD.
05.12.2022

Cradle to Cradle-certifierade akustikplattor med lägre koldioxidavtryck vinnare av Deutscher Nachhaltigkeitspreis

Troldtekts Cradle to Cradle guld-certifierade akustikplattor baserade på cementtypen FUTURECEM™ har utsetts till vinnare av Deutscher Nachhaltigkeitspreis 2023. Priset är – enligt organisationerna bakom – Europas främsta utmärkelse inom miljömedvetenhet och socialt engagemang.
12.09.2022

Troldtekt A/S: Ny VD vill öka tillväxten ytterligare

Michael Heeager Nystrup har utsetts till ny VD på Troldtekt, där han kommer att leda den globala expansionen av de danska akustikplattorna.