Nyheter och press

Senaste nytt

15.11.2023

Se bilderna: I influencern Matilde Trobecks nybyggda hus har man använt Troldtekt

Matilde Trobeck, som delar innehåll om livsstil och boende med sina cirka 105 000 följare på Instagram, har tillsammans med sin man byggt drömbostaden norr om Köpenhamn. Nu står huset klart, och paret har valt Troldtekt v-line som en viktig komponent för god akustik och elegant design.
08.11.2023

”Boligkøb i blinde”: Par fick sin önskan uppfylld med karaktäristiska Troldtekt tak

Line och Kristian Tækker Madsen fick hjälp av experterna från programmet ”Boligkøb i blinde” med att hitta och renovera den perfekta bostaden i Esbjerg. Redan från början hade paret hade ett önskemål på renoveringen: Bra akustik i hela hemmet.
27.10.2023

CSR-rapport för 2022 Guld i Cradle to Cradle och kraft till att nå nya milstolpar

Troldtekt har nu publicerat sin CSR-rapport med åtgärder och data från 2022, då företaget blev en del av Kingspan-koncernen. Året bjöd bland annat på Cradle to Cradle-guldcertifiering, lansering av koldioxidreducerade akustikplattor och ett lovande projekt med värmeåtervinning i produktionen.
18.10.2023

Utmärkelse: Troldtekt® v-line är ”Architects' Choice” för bostaden

Akustiklösningen Troldtekt v-line har just lyfts fram som en av de bästa för enfamiljshus vid prisutdelningen Häuser des Jahres. Här har de tyska arkitekterna röstat in Troldtekt v-line på hederslistan. Det är förlaget Callwey som står bakom priset.
17.10.2023

Tema: Framtidens seniorer ställer nya krav på bostaden

De kommande åren blir det betydligt fler äldre i Danmark – och de kommer att leva längre. Därför måste bostadsmarknaden rusta sig för att möta de äldres behov av bostäder. I ett nytt online-tema från Troldtekt AB kan du läsa om arkitektur för både de resursstarka seniorerna och dem som behöver mer vård.
Inspiration till akustiklösning med tak från Troldtekt i privat bostad
12.09.2023

Lär av de bästa: Referenssamlingen visar bostadsbyggnation med lågt klimatavtryck

En ny studie från BUILD vid Aalborg universitet presenterar bostäder med lågt klimatavtryck. I fyra av projekten har Troldtekt akustiklösningar använts.

Senaste pressmeddelande

17.10.2023

Tema: Framtidens seniorer ställer nya krav på bostaden

De kommande åren blir det betydligt fler äldre i Danmark – och de kommer att leva längre. Därför måste bostadsmarknaden rusta sig för att möta de äldres behov av bostäder. I ett nytt online-tema från Troldtekt AB kan du läsa om arkitektur för både de resursstarka seniorerna och dem som behöver mer vård.
Troldtekt akustiktak är det naturliga valet för att säkerställa bra akustik och ett sunt inomhusklimat i barninstitutioner
15.05.2023

Cirkulärt byggande kräver insatser i alla led

Byggbranschen kan inte minimera sig ut ur klimatkrisen. Det krävs byggnader med lågt koldioxidavtryck – och hälsosamma, hållbara material som kan skapa mervärde i nya kretslopp.
28.04.2023

Förtydligande om Troldtekt baserat på FUTURECEM™

Troldtekt-produkter baserade på FUTURECEM inte är koldioxidnegativa under produktens hela livscykel, när man tittar på alla faserna i en EPD.
05.12.2022

Cradle to Cradle-certifierade akustikplattor med lägre koldioxidavtryck vinnare av Deutscher Nachhaltigkeitspreis

Troldtekts Cradle to Cradle guld-certifierade akustikplattor baserade på cementtypen FUTURECEM™ har utsetts till vinnare av Deutscher Nachhaltigkeitspreis 2023. Priset är – enligt organisationerna bakom – Europas främsta utmärkelse inom miljömedvetenhet och socialt engagemang.
12.09.2022

Troldtekt A/S: Ny VD vill öka tillväxten ytterligare

Michael Heeager Nystrup har utsetts till ny VD på Troldtekt, där han kommer att leda den globala expansionen av de danska akustikplattorna.
26.08.2022

Troldtekt får kunglig utmärkelse för framgångar på den tyska marknaden

Troldtekt GmbH fick den 26 augusti ta emot HRH Crown Prince Frederik International Business Award. Priset delas ut till danska företags utländska bolag eller partners som främjar dansk export.