Nyheter och press

Senaste nytt

28.04.2023

Förtydligande om Troldtekt baserat på FUTURECEM™

Troldtekt-produkter baserade på FUTURECEM är inte koldioxidnegativa under produktens hela livscykel, när man tittar på alla faserna i en EPD.
30.05.2023

Ny guide med 60 danska projekt som bidrar till FN:s globala mål för hållbar utveckling

I juli samlas arkitekter och andra intressenter i Köpenhamn för UIA:s världskongress. Med anledning av detta har Arkitektforeningen gett ut en guide över danska byggprojekt som fokuserar på FN:s globala mål för hållbar utveckling. Troldtekt akustiklösningar ingår i hela 14 av dessa projekt.
Troldtekt akustiktak är det naturliga valet för att säkerställa bra akustik och ett sunt inomhusklimat i bl.a. bostadsbyggnader
26.05.2023

Kløverbakken i Odder (Danmark) är ”Årets hållbara träbygge”

Troldtekt akustikplattor har en framträdande roll i det danska bostadsområdet Kløverbakken, som precis har utsetts till ”Årets hållbara träbygge”. Priset delades ut i samband med konferensen Build in Wood.
24.05.2023

3daysofdesign: Upplev Troldtekt i Kongernes Lapidarium

Alla som brinner för design är välkomna till 3daysofdesign, som hålls över hela Köpenhamn den 7–9 juni. Troldtekt deltar med en inspirerande installation bland de fina gamla skulpturerna i Kongernes Lapidarium. Under designfestivalen kan du också besöka vårt showroom i Vestergade.
24.05.2023

Troldtekt på SCHULBAU i Köpenhamn

I juni har arkitekter och andra byggproffs ett gyllene tillfälle att utbyta kunskap om skolbyggnader, när SCHULBAU-mässan kommer till Danmark. Troldtekt deltar som utställare, medarrangör av en studieresa för arkitekter och sponsor för mässans studenttävling.
15.05.2023

Byggprojekt med Troldtekt kan vinna prestigefyllt pris

Troldtekt akustikplattor har en framträdande roll i Kløverbakken, ett av tre projekt som har chans att ta hem det danska priset ”Årets hållbara träbygge”. Vinnaren presenteras den 23 maj på konferensen Build in Wood.

Senaste pressmeddelande

Troldtekt akustiktak är det naturliga valet för att säkerställa bra akustik och ett sunt inomhusklimat i barninstitutioner
15.05.2023

Cirkulärt byggande kräver insatser i alla led

Byggbranschen kan inte minimera sig ut ur klimatkrisen. Det krävs byggnader med lågt koldioxidavtryck – och hälsosamma, hållbara material som kan skapa mervärde i nya kretslopp.
28.04.2023

Förtydligande om Troldtekt baserat på FUTURECEM™

Troldtekt-produkter baserade på FUTURECEM inte är koldioxidnegativa under produktens hela livscykel, när man tittar på alla faserna i en EPD.
05.12.2022

Cradle to Cradle-certifierade akustikplattor med lägre koldioxidavtryck vinnare av Deutscher Nachhaltigkeitspreis

Troldtekts Cradle to Cradle guld-certifierade akustikplattor baserade på cementtypen FUTURECEM™ har utsetts till vinnare av Deutscher Nachhaltigkeitspreis 2023. Priset är – enligt organisationerna bakom – Europas främsta utmärkelse inom miljömedvetenhet och socialt engagemang.
12.09.2022

Troldtekt A/S: Ny VD vill öka tillväxten ytterligare

Michael Heeager Nystrup har utsetts till ny VD på Troldtekt, där han kommer att leda den globala expansionen av de danska akustikplattorna.
26.08.2022

Troldtekt får kunglig utmärkelse för framgångar på den tyska marknaden

Troldtekt GmbH fick den 26 augusti ta emot HRH Crown Prince Frederik International Business Award. Priset delas ut till danska företags utländska bolag eller partners som främjar dansk export.
28.06.2022

CSR-rapport från Troldtekt A/S

Kombinationen av nya FUTURECEM™ från Aalborg Portland och övergången till förnybar energi i den egna produktionen gör det nu möjligt för Troldtekt att leverera akustikplattor med ett lägre koldioxidavtryck. Tack vare ett byte till nya färgrecept i hela sortimentet har Troldtekt 2021 dessutom avancerat till den högsta Cradle to Cradle-nivån inom materialhälsa.