Nyheter och press

Senaste nytt

Danska arkitektbyråer i världsklass

Den New York-baserade arkitekturplattformen Architizer har för fjärde året i rad publicerat sin ”A+ List” över världens 196 bästa arkitektbyråer.

Anrik arkitektbyrå sammanfattar 100 år av dansk arkitektur

Upp til 9. April 2023 kan besökerne uppleva Dansk Arkitektur Centers nya utställning Vores Arkitektur (”Vår Arkitektur”), där den danska arkitekturens utveckling sammanfattas av Vilhelm Lauritzen Arkitekters projekt de senaste 100 åren. En av de nyare byggnaderna i utställningen är LIFE Campus med Troldtekt akustiklösningar.
Våtrumsanpassade akustikplattor från Troldtekt kännetecknas bland annat av utmärkta ljudabsorberande egenskaper

Prisbelönt äventyrsbad med Troldtekt

European Waterpark Association (EWA) har i samband med sitt 20-årsjubileum delat ut ett specialpris till vattenlandet Rulantica i Rust, Tyskland. Det är ett projekt där Troldtekt akustiklösningar utgör en del av designen.

Troldtekt i prisbelönta projekt på Arkitekturens dag

19 okt. 2022 Varje år i oktober firas Arkitekturens dag runt om i världen. I Danmark delar man också ut priser till framgångsrika byggprojekt – och flera av årets vinnare är byggnader med Troldtektprodukter.

Nytt projekt ska bidra till mer hållbart byggande

Troldtekt deltar i DBI:s projekt ReSource, som ingår i Realdanias initiativ ’Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet’ (bostadsbyggande från 4 till 1 planet). I projektet undersöks möjligheten att ersätta vanlig cement – som ger upphov till stora koldioxidutsläpp – med ett mer klimatvänligt bindemedel tillverkat av byggavfall.

Ny Troldtektplatta – ett hållbart material för framtiden

Troldtekt baserat på FUTURECEM™ har valts ut till en materialutställning på Orgatec-mässan i Köln. Utställningen Materials4Future lyfter fram innovativa material som minskar klimatavtrycket vid inredning av byggnader.

Senaste pressmeddelande

Troldtekt A/S: Ny VD vill öka tillväxten ytterligare

Michael Heeager Nystrup har utsetts till ny VD på Troldtekt, där han kommer att leda den globala expansionen av de danska akustikplattorna.

Troldtekt får kunglig utmärkelse för framgångar på den tyska marknaden

Troldtekt GmbH fick den 26 augusti ta emot HRH Crown Prince Frederik International Business Award. Priset delas ut till danska företags utländska bolag eller partners som främjar dansk export.

CSR-rapport från Troldtekt A/S

Kombinationen av nya FUTURECEM™ från Aalborg Portland och övergången till förnybar energi i den egna produktionen gör det nu möjligt för Troldtekt att leverera akustikplattor som är koldioxidnegativa under produktionen. Tack vare ett byte till nya färgrecept i hela sortimentet har Troldtekt 2021 dessutom avancerat till den högsta Cradle to Cradle-nivån inom materialhälsa.

Så kommer framtidens kontor att påverkas av pandemin

Online-möten och att jobba hemifrån har blivit det nya normala. Det ställer krav på utformningen av det fysiska kontoret, där det till exempel finns behov av flera små mötesrum och zoner. I ett nytt onlinetema från Troldtekt AB kan du läsa om hur experter och arkitekter tänker kring de nya kontorstrenderna.

Troldtekt A/S bliver en del af Kingspan Group: Fælles vision om vækst via fokus på bæredygtighed

Troldtekt A/S, som producerer akustikplader af træ og cement, bliver en del af irske Kingspan Group. Dermed træder Troldtekt ind i en global koncern, der deler visionen om bæredygtighed i byggeriet. Det nye ejerskab skal ruste Troldtekt til fortsat international vækst – med betydelige produktionsudvidelser i Danmark. 

Därför kan corona bidra till bättre skolor

Corona har slagit hårt mot skolundervisningen. Men pandemin innebär också en gyllene möjlighet att uppdatera skolorna. Läs mer i ett nytt onlinetema från Troldtekt A/S. Temat ger inspiration från expertintervjuer och skolor som tillgodoser 2022 års behov vad gäller inomhusklimat och inlärning.