Inspiration til privatbostäder

Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Vi tillbringar den största delen av vår tid i hemmet – kanske även en del av arbetstiden. Det är här vi umgås med dem som betyder mest för oss. Det är här vi återhämtar oss, ser barnen växa upp och lever våra liv. 

Här på temasidan kan du läsa hur man kan kombinera hållbarhet, ett hälsosamt inomhusklimat och elegant design med god akustik i hemmet. Vi visar också hur mycket man kan påverka den akustiska komforten genom att välja rätt material till bostaden.

På temasidan kan du dessutom uppleva nybyggda och renoverade bostäder, där arkitekter och byggherrar har tänkt på detaljerna.

Hitta inspiration för privatbostäder här

Så inreder du hemmet enligt designerns principer

Designern och arkitekten Bruno Jakobsen följer alltid tre grundläggande designprinciper, oavsett vilket projekt han arbetar med. Ta del av designerns inredningstips och låt dig inspireras av hans karakteristiska stil.

Troldtekt bidrar till en värld i bättre balans

I mer än tio år har Troldtekt arbetat strategiskt med hållbarhet – både verksamhets- och produktmässigt. Det har resulterat i ett antal konkreta initiativ och certifieringar, som är din garanti för ett dokumenterat hållbart tak.

Ska du välja designtak? Ta del av arkitektens råd

Ett Troldtekt designtak säkerställer både optimal akustik och unik karaktär i ditt hem. Arkitekten bakom serien med Troldtekt designlösningar hjälper dig att välja rätt akustiklösning.

Med och utan Troldtekt: Så stor skillnad blir det i bostaden

Vill du undvika ekande ljud i hemmet? Då är det viktigt att minimera rummets efterklangstid. Se exempel på hur stor skillnad det gör för akustiken om bostaden är utrustad med Troldtekt akustiktak eller inte.

Välj ett designtak med diskreta spår till hemmet

Troldtekt har lanserat två nya designlösningar med tydlig karaktär: Troldtekt® v-line 1way och 2way. Båda har diskreta v-spår infrästa i ytan, och eftersom lösningarna är baserade på Troldtekts klassiska akustikplattor har de ett konkurrenskraftigt pris.
18.03.2022

Troldtekt v-line: Nya designlösningar med diskreta spår

Troldtekt lanserar nu två nya varianter i det prisbelönta sortimentet av designlösningar. Troldtekt® v-line 1way och 2way har eleganta v-spår infrästa i ytan. Troldtekt v-line är baserad på de klassiska 25 mm Troldtekt-plattorna och kan tillverkas till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Markant förvandling av familjen Bojes nya hus

Ett nybyggt hus är ingen garanti för bra akustik. Det blev tydligt för familjen Boje när de flyttade in i sitt hus i Solbjerg. Det skulle krävas nya Troldtekt akustiktak innan huset till slut började kännas som ett hem.
Troldtekt akustiktak i privatbostäder

Søren Vesters privatbostad i Thise

Søren Vester testar sina designidéer i den löpande renoveringen av hemmet i danska Thise. Nyligen lät han installera ett akustiktak av typen Troldtekt v-line med plattor baserade på den nya cementtypen FUTURECEM™.
Troldtekt Matilde Trobeck
09.12.2022

Känd Instagramprofil valde Troldtekt till familjens nya hem

Matilde Trobeck, som delar med sig av sitt hem och sin livsstil till sina cirka 88 000 följare på Instagram, har besökt Troldtekts showroom i Köpenhamn. Hon och hennes man valde Troldtekt v-line till sitt nya hem i Nordsjälland – och du kan följa bygget online.
11.10.2022

Troldtekts designserie är ”årets lösning” för bostäder

Vid förlaget Callweys prisutdelning ’Wohnbauten Des Jahres 2022’ i München utsågs Troldtekts designserie till ”årets lösning”.
15.11.2023

Se bilderna: I influencern Matilde Trobecks nybyggda hus har man använt Troldtekt

Matilde Trobeck, som delar innehåll om livsstil och boende med sina cirka 105 000 följare på Instagram, har tillsammans med sin man byggt drömbostaden norr om Köpenhamn. Nu står huset klart, och paret har valt Troldtekt v-line som en viktig komponent för god akustik och elegant design.

Referenser med privata hem

Se även andra teman