Tema: Design av kontorsbyggnader

Online-möten och att jobba mer hemifrån har blivit det nya normala. En pandemi och bättre tillgång till digitala samarbetsformer ställer nya krav på utformningen av fysiska kontor. Här behövs till exempel fler små mötesrum och zoner än tidigare.

På den här temasidan kan du ta del av hur olika experter och arkitekter ser på de nya tendenserna inom kontorsinredning. Se hur flera av dessa har omsatts i verkligheten i ett antal lyckade företagslokaler. Och läs om hur du med Troldtekt akustiklösningar kan förena bra akustik, ett hållbart inomhusklimat och karakteristisk design när du inreder kontor för den nya verkligheten.

Bättre kontorsmiljöer med neuroarkitektur

Hur påverkar byggnader människorna som använder dem? Flera arkitekter har börjat undersöka hur vi kan använda hjärnforskning för att till exempel designa bättre skolor och kontorsmiljöer. Vi har pratat med arkitekten Klaudio Muca från CEBRA Architecture om perspektiven.

Akustiktak från Troldtekt i kontors- och företagsbyggnad

Nytt huvudkontor för Danish Crown kan fungera i minst hundra år

I Randers ligger Danish Crowns nya huvudkontor som en unik tolkning av den trelängade gården – i stor skala.  Byggnaden i tegel har både uppnått DGNB Guld och ett DGNB Hjärta för det särskilt hälsosamma inomhusklimatet. Här delar Mikkel Frost, arkitekt och grundande partner på CEBRA Architecture, med sig av övervägandena gällande designen bakom den storslagna kontorsbyggnaden.

 

Akustikexperter: Därför kan ett kontorslandskap bli för tyst

Det behövs inte mycket ljud för att koncentrationen ska störas i öppna kontorslandskap – och ofta är det kollegernas prat som är boven i dramat.

 

Fler artiklar i temat om kontorbyggnadsdesign

Referencer med design af kontorbyggeri

Se fler aktuella teman