Som att simma ute i naturen

Öster om Trollhättan kan man dyka ner i den nyrenoverade simhallen Lunnevibadet som har fått en ljus och naturinspirerad design. Med Troldtekts akustiktak blir ljudnivån behaglig för besökarna.

I Grästorp i Västra Götalands län ligger Lunnevibadet i anslutning till Grästorp Camping.

Sedan 2018 har hela badet genomgått en omfattande renovering och utbyggnad. Bland annat har simhallen fått en ny takkonstruktion, nya invändiga ytor, nytt lekområde och barnbassäng, höjd vattenyta, optimerade befintliga bassänger samt bättre uppvärmning och vattenrening.

Det svenska konsultföretaget We Group är specialiserat på just på simhallar och har varit med från början av renoveringen fram till färdigt resultat, med ansvar för design, byggledning och upphandling.

Massor av ljus och en naturlig känsla

I Lunnevibadet ligger fokus på att genom de stora glaspartierna släppa in ljuset som sedan reflekteras av klinkerplattorna i golvet. På väggarna har man monterat träprofiler som förstärker känslan av att vara omgiven av naturen.

Taken är utformade som vågor och är klädda med vita Troldtekt akustikplattor. Det ger en behaglig ljudnivå, vilket är av central betydelse i simhallar där många människor samlas. Akustikplattorna absorberar alla de ljud som annars kastas runt mellan de hårda ytorna i den stora hallen.

Fakta

Projekt:
Lunnevibadet i Grästorp
Arkitekt/konsult:
We Group
Byggherre:
Grästorps kommun
Troldtekt produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Vit 101
Struktur:
Fin (1,5 mm träull)
Kantprofil:
5 mm fase, K5
Text & Foto
Text:
Publico
Foto:
We Group