Nyöppnad restaurang i omsorgsfullt renoverad postbyggnad

I Brædstrup på Östjylland har restaurangen Det Gamle Posthus nu slagit upp dörrarna. Restaurangen ligger i stadens gamla postbyggnad och erbjuder klassiska rätter i en historisk och informell miljö.

Brædstrup är en före detta stationsstad på Östjylland mellan Horsens och Silkeborg. Intill den gamla järnvägen ligger en vacker, historisk byggnad som tidigare inrymde stadens postkontor. PHC Ejendomme har omsorgsfullt renoverat byggnaden där restaurangen Det Gamle Posthus nu har slagit upp dörrarna.

– Det är en fantastiskt vacker och historisk miljö vi driver restaurangen i, och vi har upplevt ett starkt lokalt stöd ända sedan vi öppnade, berättar Betina Heimann som är servitris på Det Gamle Posthus. Hon driver restaurangen tillsammans med Tommy Pedersen och Knud Plougmann Rishøj.

Mer än bara mat

Restaurangens meny spänner över både det franska och det danska köket. Den gemensamma nämnaren är att allt görs från grunden av fina, lokala råvaror. Men lika viktig som maten är restaurangens inredning.

– Omgivningen spelar en avgörande roll för gästernas helhetsintryck. Det är ju inga problem att laga god mat hemma. Därför handlar en bra restaurangupplevelse också om att skapa den bästa inramningen runt maten, säger Betina Heimann.

Det stora, öppna köket ger bland annat gästerna möjlighet att följa hur rätterna tillagas.

Svart tak skapar lugn

För att göra miljön mer intim valde man att lägga in ett mörkt golv och sätta upp ett svart akustiktak från Troldtekt. Förutom att taket ger bra akustik bidrar den svarta färgen till den mysiga stämningen i restaurangen.

– Vi vill att gästerna ska trivas hos oss. Därför är ett behagligt inomhusklimat och en bra ljudnivå av största betydelse, och det kan vi verkligen säga att vi har. Flera gånger i veckan får vi positiv respons på bägge dessa faktorer, säger Betina Heimann.

Bord i olika storlekar och inredningsdetaljer som en vacker, gammal byrå och udda sockerskålar bidrar till den avslappnade och informella känslan. Stora fönsterpartier ger fin utsikt över stadens torg, och på den stora träterrassen som byggts i förlängning av fasaden kan gästerna sitta utomhus och äta under de varma sommarmånaderna.

Fakta

Projekt:
Restaurangen Det Gamle Posthus i Brædstrup, Danmark
Troldtekt Produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Svart 207
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt strukturskruvar
Text & Foto
Text:
Publico
Foto:
Tommy Kosior, Troldtekt A/S