Hemtrevlig hotellatmosfär

I Skejby norr om Århus finns en stor koncentration av företag, utbildningsinstitutioner och inte minst sjukhuset, som nu är stadens största arbetsplats. Hotell GUESTapart har i den här utvecklingen sett ett lokalt behov av ett annorlunda hotell.

GUESTapart utgår från gästens behov och har inrett hotellet och de 86 lägenheterna med det i åtanke. Du kan själv välja om du vill laga mat i de välutrustade lägenhetsköken eller äta i hotellets restaurang; precis som mycket annat här är det flexibelt.

Förutom restaurangen och baren har hotellet en stor lounge, konferensmöjligheter och ett stort, modernt fitnessrum. Hotellkonceptet är genomtänkt ända från början och det upplevs även utifrån som ett annorlunda hotell.

Byggnaden är uppdelad i mindre enheter och sluter sig om en genomgående uteplats där du går till din lägenhet. Arkitektoniskt är det både en betoning av det individuella och det gemensamma, sociala på GUESTapart.

Varm inredning

I hotellets gårdsmiljö finns det mycket grönt och det är också karakteristiskt för hela hotellinredningen, där växtmiljön har gjorts till ett element som ger platsen både personlighet och en hemtrevlig känsla, men också en kontrast till det annars väldigt rena huset byggt i betong, stål och glas. Växterna utgör något föränderligt och levande och i det stora vardagsrummet, som kallas för loungen, är de med och delar upp rummet.

Taken är klädda med svarta Troldtekt akustikplattor som ger rummen djup och en särskild intimitet. Svart Troldtekt används också i fitnessrummet, konferensrummen och i de lägenheter som har dubbel takhöjd och sovloft.

Inredningen i rummen är väl genomförd i en säker nordisk stil och med gästens användning av lägenheten i åtanke.

Fakta

Projekt:
Hotel GUESTapart i Skejby norr om Århus, Danmark
Arkitekt:
SHL architects
Byggherre:
GUESTapart/aarhus
Troldtekt Produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Svart 207
Struktur:
Fin (1,5 mm träull)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt strukturskruvar
Text & Foto
Text:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt