Mjuka nyanser

När Karup Design flyttade till nya lokaler i danska Herning var det viktigt för företaget att inredningen återspeglade varumärket och samtidigt utgjorde en bra miljö för medarbetarna.

Den tidigare industrilokalen fick göras om från grunden innan den kunde bli kontor och showroom för Karup Design. Betonggolven har slipats och alla ytor behandlats. Mitt i det stora rummet finns en låda som klätts i ek och som bidrar till att skapa ett rum i rummet. Mötesrum, matrum och separata kontor är fortfarande en del av den stora, industriella lokalen tack vare glasväggar med glasdörrar.

Hela inredningen har tagits fram av inredningsföretaget Reinholdt//Rud, som har lyckats skapa en mycket sammanhållen inredning som ger en bra balans hos Karup Design. Glaspartierna är markerade med svarta ramar och dörrhandtag, och de kan täckas helt eller delvis av utvändiga, långa gardiner som ger en mjukhet till hela rummet.

Dagsljus och grå ytor i taket

Dagsljuset är vackert fördelat i rummet, främst från längsgående takfönster i snedtaket. De motstående takytorna är täckta med gråmålade Troldtekt akustikplattor, som bidrar till god akustik i både kontor och showroom.

Den mjuka grå färgen binder ihop rummet och utgör en bra utgångspunkt för resten av färgpaletten i rummet. Samma grå färg har valts för strålvärmepanelerna i taket, medan de andra takinstallationerna är tillverkade i stål.

Karup Design tillverkar möbler som visas i showroomet. Möblerna är enkla och mångfunktionella i trä och pastellfärger. Heidi Reinholdt berättar att det har varit intressant att skapa inredningen för Karup Design i den tidigare industrilokalen och att de under processen har haft ett stort fokus på att inredningen ska matcha både lokalen och Karups design-DNA.

Fakta

Projekt:
Karup Design i Herning, Danmark / Instagram: @karup_design
Inredningsarkitekt/designer:
Reinholdt//Rud
Byggherre:
Karup Design
Troldtekt produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Grå 208
Struktur:
Fin (1,5 mm träull)
Kantprofil:
Rak kant, K0
Montering:
Med Troldtekt skruvar
Text & Foto
Text:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt