Kapselformen som inredningsdetalj

Det internationella företaget Riemser Pharma GmbH, verksamt inom marknadsföring, försäljning och Life Cycle Management av humanläkemedel, har öppnat ett nytt kontor i Greifswald i norra Tyskland.

Inredningsarkitekturen i trevåningshuset har formgivits av Reuter Schoger Architekten Innenarchitekten i Berlin och präglas av olika varianter av en kapsel – med inspiration från en läkemedelskapsel.

Inredningen av de öppna rummen med högt i tak är funktionell, nästan minimalistisk. De kapselformade rumsavdelarna, borden och diskarna med sina vita ytor utgör en spännande kontrast till de mörka golven. De CNC-frästa Troldtektplattorna i taket återspeglar inte bara inredningen utan garanterar även en optimal rumsakustik i korridorer och öppna kontorslandskap.

Dessutom har taken i kontoren och korridorerna utrustats med bafflar. De gömmer inte bara belysningen utan minskar även efterklangstiden i rummen. Det beror på att ljudabsorptionen sker på alla ytor på Troldtektplattorna, som genom sin uppställning i rader ger fri sikt upp mot det annars råa taket.

Fakta

Projekt:
Kontor Riemser Pharma GmbH, Greifswald, Tyskland
Arkitekt:
Reuter Schoger Architekten
Byggherre:
Riemser Pharma GmbH
Troldtekt Produkter
Akustikplattor:
Troldtekt akustikplattor med CNC-fräsning "Kapslar
Färg:
Vit 101
Bafflar:
Troldtekt bafflar, specialtillverkade med integrerad belysning
Text & Bilder
Text:
Dipl.-Ing. Olaf Wiechers
Bilder:
Werner Huthmacher