Kapselformen som inredningsdetalj

Det internationella företaget Riemser Pharma GmbH, verksamt inom marknadsföring, försäljning och Life Cycle Management av humanläkemedel, har öppnat ett nytt kontor i Greifswald i norra Tyskland.

Troldtekt Riemser Pharma
Photo: Werner Huthmacher

Inredningsarkitekturen i trevåningshuset har formgivits av Reuter Schoger Architekten Innenarchitekten i Berlin och präglas av olika varianter av en kapsel – med inspiration från en läkemedelskapsel.

Inredningen av de öppna rummen med högt i tak är funktionell, nästan minimalistisk. De kapselformade rumsavdelarna, borden och diskarna med sina vita ytor utgör en spännande kontrast till de mörka golven. De CNC-frästa Troldtektplattorna i taket återspeglar inte bara inredningen utan garanterar även en optimal rumsakustik i korridorer och öppna kontorslandskap.

Dessutom har taken i kontoren och korridorerna utrustats med bafflar. De gömmer inte bara belysningen utan minskar även efterklangstiden i rummen. Det beror på att ljudabsorptionen sker på alla ytor på Troldtektplattorna, som genom sin uppställning i rader ger fri sikt upp mot det annars råa taket.