Witt vecklar ut visionerna som en solfjäder

Nere vid Gødstrup Sø ligger showroomet Vision, där Witt A/S visar upp sina exklusiva lösningar. Företagets husarkitekt, Anton Christensen, har ritat byggnaden som uppifrån ser ut som en utfälld japansk solfjäder.

Nere vid Gødstrup Sø har Witt A/S förlagt sitt huvudkontor. Företaget som säljer exklusiva vitvaror och småapparater i hela Norden, har samlat sina byggnader i det natursköna området nära Herning. Här finns administration, mötesrum, lager, verkstad, showrooms, klinik och restaurang.

– Eftersom allt ligger nära varandra knyter medarbetarna ett starkt band, som stärker Witt-teamet, och därmed skapas ett bra socialt nätverk, som är en mycket viktig byggsten i alla företag, skriver företaget på sin webbplats.

Showroomet Vision byggdes 2008. Den nu snart 89-åriga arkitekten Anton Christensen har ritat Vision på sitt helt unika sätt som passar företagets visioner. Av samma anledning är Anton Christensen fortsatt Witts husarkitekt.

Ljusinsläpp och utsikt mot sjön

Showroomets 360 kvadratmeter med tillhörande terrass används både för att visa upp produkter och till evenemang och fotosessioner. Sett ovanifrån liknar huset en utfälld japansk solfjäder och det är inte bara en visuellt spännande lösning utan solfjäderformen ger även optimalt ljusinsläpp och utsikt över sjön från i stort sett alla rum.

– När vi inredde Vision lade vi vikt vid att välja exklusiva möbler och det samma gäller belysning, konst och vitvarorna i köket. Huset är naturligtvis uteslutande inrett med produkter, som vi antingen säljer, distribuerar eller själva producerar, berättar Hanne Buur Bækgaard, Project coordinator på Witt A/S.

Akustiken i fokus

Man fokuserade på akustiken när man byggde Vision, eftersom huset används till kunddemonstrationer varje dag, och med jämna mellanrum till evenemang och företagsbesök.

– Utöver att akustiken skulle fungera optimalt lade vi även vikt vid att hitta en lösning som passade estetiskt till resten av husets inredning och därför föll valet av tak på Troldtekt. De ljusa Troldtekttaken ger rummen med högt i tak ett fint spel och skapar – tillsammans med ljusa terrazzoklinker, en fin röd tråd genom huset, säger Hanne Buur Bækgaard.  

Fakta

Projekt:
Showroom hos Witt A/S i Herning, Danmark
Arkitekt:
Anton Christensen
Troldtekt Produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Vit 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Text & Foto
Text:
Publico
Foto:
Tommy Kosior, Troldtekt A/S