Ramarna för det moderna hemmet

Familjebostaden på Nordjylland är ett fint exempel på en enkel arkitektur som svar på en välfungerande och trivsam bostad, där robusta material och dagsljuset dominerar.

Villans grund är avlång, och därför var det också naturligt att bygga ett långsträckt hus med många öppningar till trädgården mot väst. Taket har en ensidig lutning som gör att husets vardagsrum, som ligger i den ena änden av huset, öppnar sig mot trädgården och släpper in rikligt med dagsljus i bostaden.

Akustiktaken från Troldtekt spelar en viktig roll i hemmet då de binder samman rummen och samtidigt ger en behaglig och hemtrevlig stämning. God akustik är viktigt för komforten, och takets struktur skapar också en fin kontrast till de släta ytorna i hemmet.

Martin Bach är både byggherre, arkitekt och snickare och har med åren fått stor erfarenhet av bostadsbyggande. Han berättar att Troldtekt träullsplattor var det självklara valet som takbeklädnad, eftersom de skapar lugna ytor och samtidigt garanterar god akustik.

Stilfull inredning
Martin Bach har uppfört en annan villa med samma grundplan men en annan takform. En plan som har visat sig ge utmärkta ramar för det moderna hemmet. En enkel lösning som på samma gång skapar förutsättningar för ett personligt hem.

Hos Martin Bach har paret valt att få spotlights inbyggda i det vita taket och att i övrigt måla väggarna i milda färger, som samspelar fint med den personliga och mycket harmoniska inredningen.

Fakta

Projekt:
Privatbostad i Vodskov, Danmark
Arkitekt:
Martin Bach
Byggherre:
Martin Bach
Troldtekt Produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Vit 101
Struktur:
Extremt fin (0,5 mm träull)
Kantprofil:
5 mm fase, K5
Montering:
Med Troldtektskruvar
Text & Foto
Text:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt