En fröjd för ögon och öron

Den nyrenoverade foajén på JYSK Arena i Silkeborg är en fröjd för både ögon och öron. Gästerna får nu en behaglig upplevelse när de kommer hit för att titta på handboll eller besöka något av arenans många andra evenemang.

Behovet av bättre och modernare belysning ledde till en större renovering av den avlånga foajén, som är uppdelad i två våningar. Den centralt belägna huvudtrappan leder upp till bland annat ett kafé och ingångar till hallens läktare.

Båda våningarna har fått ny takbelysning, och samtidigt passade man på att installera akustiktak från Troldtekt. Taken är vitmålade i strukturen ultrafin. Tvärs över de långsträckta taken har man monterat metallskenor, som ger ett mer distinkt uttryck och samtidigt skapar en elegant helhet.

God estetik och akustik

Om man tittar upp mot trappan i foajén ser man att taket ovanför är detsamma som på nedre plan, vilket ger en snygg koppling.

På väggen längs kaféets sittyta används Troldtekt curves, där plattorna har böjda spår i flera bredder. Spåren är frästa i ytan och ger tillsammans ett elegant uttryck av mjuka vågor. Flera plattor i rad ger ett mönster som repeteras, vilket skapar en enhetlig yta där man knappt kan urskilja varje enskild platta.

I JYSK Arenas kafé ger Troldtekt curves både förbättrad akustik och utsmyckning av lokalens långa väggytor.

Fakta

Projekt:
JYSK Arena i Silkeborg, Danmark
Byggherre:
Silkeborgs kommun
Troldtekt produkter
Tak- och väggbeklädnad:
Troldtekt och Troldtekt curves akustikplattor
Färg:
Vit 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Kantprofil:
Rak kant, K0
Montering:
Med Troldtekt strukturskruvar
Text & Foto
Text:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt