Om oss

Troldtekt A/S

Troldtekt anser att akustisk komfort och ett hälsosamt inomhusklimat är viktiga förutsättningar för god byggnadskvalitet.

Sedan 1935 tillverkas Troldtekts akustikplattor av naturmaterialet trä och cement av danska råvaror.

Vi designar, utvecklar och tillverkar plattorna i Danmark, av lokala material och under moderna, miljövänliga förhållanden.

Sedan 2017 finns vi även i Sverige, som dotterbolaget Troldtekt AB i Malmö. Därifrån har vi en nära och direkt dialog med svenska arkitektfirmor.

 

Om oss

Troldtekt® akustik - en hållbar lösning


Denna video tar dig på en rundtur i Troldtekts produktionsanläggning och visar tillverkningen av de hållbara Troldtekt akustikplattorna – hela vägen från råvara till slutprodukt.

Troldtekt Press

Press

Troldtekts pressforum är en tjänst för journalister och andra intresserade. Sidan innehåller pressmeddelanden och tif- eller jpg-bilder att använda i pressammanhang.

Troldtekt är PEFC™- und FSC®-certifierat (FSC®C115450). Som kund kan du själv välja om dina Troldtekt akustikplattor ska vara FSC- eller PEFC-certifierade.

Nyheter

I vårt nyhetsarkiv kan du läsa intressanta artiklar om Troldtekt och våra akustikplattor.

Om oss

Cradle to Cradle-plan

Troldtekt har gjort Cradle to Cradle-konceptet till en del av sin affärsstrategi. Vi har inlett ett långsiktigt samarbete med den danska grenen av Cradle to Cradle, som hjälper oss att införa den nya strategin. Tillsammans har vi utvecklat en plan för hur vi – baserat på de fem huvudkategorierna för Cradle to Cradle-certifiering – ska säkerställa kvalitet i vårt Cradle to Cradle-arbete. Vi har fastställt en ambitiös utvecklingsplan som löper till 2022 och innehåller ett antal värdeskapande initiativ. Vår utvecklingsplan är inte ett facit, utan en vägledning som vi uppdaterar och utökar fortlöpande när nya möjligheter identifieras. Till exempel har vi redan överträffat vårt ursprungliga mål att vi senast 2015 ska låta vindkraft stå för minst 50 procent av vår energiförbrukning – sedan juli 2013 står vindkraft från DONG Energy för 100 procent av vår elförbrukning.

Troldtekt CSR

CSR – samhällsansvar

Troldtekts syn på CSR – samhällsansvar för företag – kommer till uttryck i våra volontärinsatser inom de sociala, etiska och miljömässiga områdena. Vi anser att företag presterar bra om de beter sig bra.

Vi ser det som naturligt att omvärldens allt högre krav på etiskt handlande går hand i hand med vår önskan att bete oss väl – både lokalt och globalt.

Troldtekt, kontakt

Kontakt

Troldtekt har affärspartner i många länder. På kontaktsidan finns mer information om våra internationella återförsäljare.

Om oss

Troldtekts historia

Läs hela Troldtekts historia Kapitel 1 handlar om L. Hammerich och grundandet av Troldtekt 1855.