Troldtekt A/S

Vi på Troldtekt A/S vill säkerställa god akustik och bidra till ett hälsosamt inomhusklimat i byggnader. Vår drivkraft är en passion för människor och planeten.

Sedan 1935 har vi tillverkat Troldtekt akustikplattor av danskt trä och cement. Vi designar, utvecklar och tillverkar plattorna på vår högteknologiska fabrik i Danmark.

Vi gör skillnad som hörs

Troldtekt bidrar till akustisk komfort i de flesta typer av arkitektur – i många länder över hela världen. Våra akustikplattor används ofta som beklädnad i tak och på väggar på kontor, företag, skolor, institutioner, kulturcentrum, sportanläggningar, simhallar och privata bostäder. Här gör Troldtekt en skillnad som kan höras.

Vi vet värdet av hög kvalitet

Vi vet att kvalitetsmaterial är avgörande för att framtidssäkra arkitekturen. Troldtekt akustiklösningar bidrar till hälsosamma och karaktärsfulla byggnader som håller länge. Vi är ambitiösa och arbetar kontinuerligt med att utveckla ännu bättre lösningar – samtidigt som vi är konkurrenskraftiga.

Vi tar ansvar

För oss är det viktigt att arbeta holistiskt med hållbarhet i alla aspekter av vår verksamhet. Därför är designkonceptet Cradle to Cradle en central del av vår affärsstrategi. Konceptets tre grundprinciper är att eliminera avfall, ställa om till förnybar energi och stödja mångfald. Hos Troldtekt blir det till initiativ som gynnar miljö, samhälle och affärer.

Vi är en del av en ambitiös koncern

Troldtekt ingår sedan 2022 i den börsnoterade irländska byggkoncernen Kingspan Group som har verksamhet i mer än 70 länder. Med sitt program Planet Passionate har Kingspan satt upp ambitiösa klimatmål. 2030 ska Kingspan vara ett företag som inte lämnar avfall till deponi och ha en koldioxidneutral produktion utan nettoutsläpp.

Vårt syfte och våra värderingar

Vi på Troldtekt har definierat ett syfte som beskriver vad vi satsar på – och vad som gör oss stolta:

Vi utnyttjar fördelarna med god akustik för att skapa ett hälsosamt inomhusklimat med passion för människor och planeten.

Vi lever upp till syftet genom våra tre värderingar:

Ambitiösa

Vi vill vara relevanta och fortsätta att utmana oss själva för att utveckla bättre lösningar. Vi sätter ambitiösa mål och har modet att sträva efter dem.

Trovärdiga

Vi står för vad vi säger och håller vad vi lovar. Vi är stolta över att vara ett trovärdigt varumärke och vi kommunicerar öppet om våra lösningar och affärsmetoder.

Ansvarsfulla

Vi är stolta över vårt kontinuerliga arbete för att bidra till en bättre framtid för människor och planeten.

Upplev Troldtekt

I filmen kan du uppleva vilken roll Troldtekt spelar i hälsosamma och karaktärsfulla byggnader.

Mer om Troldtekt A/S