Awards

Hur kan Troldtekt träullsplattor användas på helt nya sätt? Så löd uppgiften och vi fick 53 kreativa lösningsförslag från hela världen. Vår internationella jury har nu valt en vinnare och vi är glada att kunna meddela att Troldtekt Award 2018 och 5 000 euro går till: Projektet ”Coral” inskickat av Enrique Villamuelas och Rita Lancho Moreno från ETSAM Arkitektskola i Madrid. Läs mer här >

Troldtekt® Award

2010 firade Troldtekt 75-årsjubileum, bland annat genom att arrangera första upplagan av Troldtekt Award. Koncepttävlingen riktade sig till danska arkitekturstudenter, och målet med tävlingen var att hitta nya, kreativa sätt att använda Troldtekt.

2012 öppnade vi tävlingen för alla design- och arkitekturstudenter i hela världen. Den som ville vinna priset förväntades använda Troldtekt på ett nytt och originellt sätt i ett arkitekturprojekt. Det enda villkoret var att Troldtekt var en huvudkomponent som användes på ett innovativt sätt. Deltagarna kunde med andra ord kombinera eller anpassa Troldtekt-produkterna med olika färger, former och andra komponenter, helt utifrån den egna fantasin.

2014 öppnades Troldtekt Award-tävlingen för alla arkitektur- och designstudenter i hela världen. Det mest kreativa, nya sättet att använda våra akustikplattor vann prissumman 5 000 euro.