Modernt huvudkontor i svart och vitt

Tack vare inredningsarkitekternas kreativitet förenas funktion och design perfekt i denna kontors- och verkstadsbyggnad. Akustikplattornas olika utformningar ger rummen en egen identitet.

Företagets nya huvudkontor kännetecknas av kontrasten mellan svart och vitt och ligger därmed i linje med företagsidentiteten för CF Automation Parts i Koblenz, som specialiserat sig på driv-, vakuum-, ventil- och mätteknik. Tvåvåningshuset på 760 kvadratmeter, som ritats av Alexandra Faßbender från arkitektbyrån deinearchitektin, erbjuder gott om plats för presentationer, utställningar, umgänge och arbete samt för verkstäder, förråd och garage.

Bottenvåningen har ett stort ljusinsläpp tack vare stora fönster från golv till tak. I den öppna entrén finns reception, presentations- och utställningsrum samt ett par arbetsplatser. I den bakre delen finns verkstäder, förråd och biutrymmen. På övervåningen finns förutom ytterligare kontor en seminariedel med lounger. Eftersom det är en självständig del av byggnaden kan den också hyras ut externt och nås via en separat sidoingång.

Inglasade kontor för ökad transparens

Det faktum att mycket glas har använts i inredningen för att skilja enskilda områden från varandra gör att hela kontorslandskapet ser inbjudande, öppet och transparent ut. Dessutom innebär detta möjligheter till optimal kommunikation och samarbete mellan medarbetarna. För att ytterligare bidra till medarbetarnas trivsel finns det en bekväm lounge med pentry och ett stort matbord samt ett fotbollsbord. Det finns också en inbjudande och rymlig terrass på övervåningen.

Mässing är en viktig del av färg- och materialkonceptet. Detta ursprungsmaterial inom ventilteknik återfinns bland annat på dörr- och fönsterkarmar.

Akustikplattor som ett viktigt designelement

Akustiken spelar en stor roll i den nya byggnaden med öppna ytor. Troldtekts akustikplattor används överallt och uppfyller också de högt ställda kraven när det gäller design, och kompletterar designkonceptet perfekt tack vare de olika strukturerna.

De utvalda designlösningarna Troldtekt line, Troldtekt line design och Troldtekt tilt line i olika färger från ljusgrått till svart passar perfekt till de ljusa golven och väggarna målade i vitt, grått och svart. Konceptet kompletteras av lampor som till största delen är infällda i taket och ger både direkt och indirekt ljus.

Fakta

Projekt:
Nytt huvudkontor för CF Automation Parts i Koblenz, Tyskland
Arkitekt:
DEINEarchitektin Alexandra Faßbender, Cochem
Byggherre:
CF Automation Parts, Koblenz
Troldtekt produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt, Troldtekt A2, Troldtekt line, Troldtekt line design, Troldtekt tilt line
Färg:
Grå 202, grå 208, svart 207
Struktur:
Extremt fin (0,5 mm träull), ultrafin (1,0 mm träull)
Kantprofil:
Rak kant, K0
Montering:
Med Troldtekt strukturskruvar
Text & Foto
Text:
Olaf Wiechers, arkitekt
Foto:
Olaf Wiechers, arkitekt