Modernt huvudkontor i svart och vitt

Tack vare inredningsarkitektens/arkitektens kreativitet förenas funktion och design perfekt i denna företagsbyggnad. Akustikplattornas olika utformningar ger rummen en egen identitet.

Photo: Olaf Wiechers, arkitekt

Företagets nya huvudkontor kännetecknas av kontrasten mellan svart och vitt kombinerat med mässingsfärger och ligger därmed i linje med företagsidentiteten för CF Automation Parts i Koblenz, som specialiserat sig på driv-, vakuum-, ventil- och mätteknik. Tvåvåningshuset på 760 kvadratmeter, som ritats av Alexandra Faßbender från arkitektbyrån deinearchitektin, erbjuder gott om plats för presentationer, utställningar, umgänge och arbete samt för verkstäder, förråd och garage.

Bottenvåningen har ett stort ljusinsläpp tack vare stora fönster från golv till tak. I den öppna entrén finns reception, presentations- och utställningsrum samt ett par arbetsplatser. I den bakre delen finns verkstäder, förråd och biutrymmen. På övervåningen finns förutom ytterligare kontor utbildningslokaler med lounger. Denna avskilda del av byggnaden kan också hyras ut externt och nås via en separat sidoingång.

Inglasade kontor för ökad transparens

Rummen är öppna och transparenta. Stora glasytor kan öppnas utifrån önskemål, vilket gör att rummen kan användas i olika syften. En rymlig lounge med fotbollsbord, pentry, kommunikationszoner och ett intilliggande terrassdäck understryker kundens krav på att skapa en trivsam arbetsmiljö för medarbetarna för att gynna kreativt arbete.

Mässing är en viktig del av färg- och materialkonceptet. Detta ursprungsmaterial inom ventilteknik återfinns bland annat på dörr- och fönsterkarmar.

Akustikplattor som ett viktigt designelement

Akustiken spelar en stor roll i den nya byggnaden med öppna ytor och många hårda material. Troldtekts akustikplattor används överallt och uppfyller också de högt ställda kraven när det gäller design, och kompletterar designkonceptet perfekt tack vare de olika strukturerna.

De utvalda designlösningarna Troldtekt line, Troldtekt line design och Troldtekt tilt line i olika färger från ljusgrått till svart passar perfekt till de ljusa golven och väggarna målade i vitt, grått och svart. Konceptet kompletteras av lampor som till största delen är infällda i taket och ger både direkt och indirekt ljus.

Även i rum som inte är inredda eller bara har några få möbler uppnås perfekt akustik genom att enbart använda Troldtekt-element. På grund av en mycket kort byggtid valdes ett akustikmaterial som var snabbt och enkelt att montera, uppfyllde höga akustikkrav men ändå tillät individuellt valda alternativ i färg och design. Därför valde arkitekten och byggherren Troldtekt.