Fräsch funkisvilla i Skovby

I Skovby har byggföretaget Benée Huse uppfört en stilfull villa på 171 kvadratmeter i funkisstil. Huset är med sin ensidiga lutning på taket en nytolkning av den klassiska kvadratiska villan med pyramidformat tak.

Huset uppfördes som visningshus till en påskutställning 2016. Här hade besökare möjlighet att se de nya arkitektoniska detaljerna innan huset överlämnades till privata ägare i mars 2017. 

– Påskutställningen är ett tillfälle att visa något av framtidens arkitektur. Huset är bland annat utrustat med ett slags ljusloft, där taket har höjts på en yta av 5 x 5 meter. Det ger mer ljus och möjlighet att skapa extra ventilation genom att öppna de övre fönstren. Dessutom är golvet primärt av hård betong, vilket ger en rå New York-känsla, säger Klaus Benée, direktör i Benée Huse A/S.

Troldtekt garanterar akustiken
Kombinationen av de hårda betonggolven och den moderna minimalistiska inredningen i huset kan ge bullermässiga utmaningar i huset, särskilt där den extra takhöjden förstärker ekot. Därför finns det överallt i huset Troldtekt akustiktak, med undantag för ljusloftet som har Moelven trätak.

Troldtekt-taken ger en behaglig akustik överallt i huset, särskilt i köket/allrummet, som med centralt placerat köksbord, matplats och ”läxplats” fungerar som husets hjärta.  

Fokus på inomhusklimatet
Villan är byggd som ett lågenergihus och med stort fokus på inomhusklimatet. Därför har det i största möjliga mån valts inomhusklimatmärkta produkter som bidrar till en hälsosam atmosfär. 

Fakta

Projekt:
Villa i funkisstil, byggd som utställningshus av Benée Huse 2016
Arkitekt:
Luplau & Poulsen
Troldtekt Produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Vit 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Text & Bilder
Text:
Publico
Bilder:
Tommy Kosior, Troldtekt A/S