Fräsch funkisvilla i Skovby

I Skovby har byggföretaget Benée Huse uppfört en stilfull villa på 171 kvadratmeter i funkisstil. Huset är med sin ensidiga lutning på taket en nytolkning av den klassiska kvadratiska villan med pyramidformat tak.

Troldtekt, Benée Huse
Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Huset uppfördes som visningshus till en påskutställning 2016. Här hade besökare möjlighet att se de nya arkitektoniska detaljerna innan huset överlämnades till privata ägare i mars 2017. 

– Påskutställningen är ett tillfälle att visa något av framtidens arkitektur. Huset är bland annat utrustat med ett slags ljusloft, där taket har höjts på en yta av 5 x 5 meter. Det ger mer ljus och möjlighet att skapa extra ventilation genom att öppna de övre fönstren. Dessutom är golvet primärt av hård betong, vilket ger en rå New York-känsla, säger Klaus Benée, direktör i Benée Huse A/S.

Troldtekt garanterar akustiken
Kombinationen av de hårda betonggolven och den moderna minimalistiska inredningen i huset kan ge bullermässiga utmaningar i huset, särskilt där den extra takhöjden förstärker ekot. Därför finns det överallt i huset Troldtekt akustiktak, med undantag för ljusloftet som har Moelven trätak.

Troldtekt-taken ger en behaglig akustik överallt i huset, särskilt i köket/allrummet, som med centralt placerat köksbord, matplats och ”läxplats” fungerar som husets hjärta.  

Fokus på inomhusklimatet
Villan är byggd som ett lågenergihus och med stort fokus på inomhusklimatet. Därför har det i största möjliga mån valts inomhusklimatmärkta produkter som bidrar till en hälsosam atmosfär.