Montering av Troldtekt akustikplattor

Förvaring och acklimatisering av Troldtekt träullsplattor

Förvaring och acklimatisering

Troldtekt är ett naturligt material som består av ca 50 % trä, vilket innebär att plattorna ”strävar efter” att uppnå samma temperatur och fuktighetsnivå som omgivningen.

Därför bör du inte börja montera Troldtekt-plattorna innan byggnaden är helt klar och värmen har slagits på.

Montering

Montering

Troldtekt-plattorna monteras direkt på 
glespanel i tak och på väggar, 
eller som nedpendlade tak i profilsystem.

Troldtekts sortiment innehåller specialdesignade skruvar och fästen och profilsystem för nedpendlade tak med dolda eller synliga profiler.

Monteringsanvisningar för Troldtekt akustikplattor

Monteringsanvisningar

To ensure that you achieve the best possible result, it is important that you follow our installation instructions when installing the Troldtekt ceiling.

Skötsel och underhåll av Troldtekt träullsabsorbenter

Skötsel och underhåll

Efter montering kräver Troldtekt akustikplattor normalt inget underhåll. Vi rekommenderar dock att de vid behov rengörs regelbundet och har här samlat in ett antal extra underhållstips.

Synliga T-profiler

I denna animerade video presenterar vi de viktigaste stegen för korrekt montering av Troldtekt i synliga T-profiler i ett nedpendlat taksystem.

Dolda T-profiler


I denna animerade video presenterar vi de viktigaste stegen för korrekt montering av Troldtekt i dolda T-profiler i ett nedpendlat taksystem

C60-profilsystem

I denna animerade video presenterar vi de viktigaste stegen för korrekt montering av ett nedpendlat Troldtekt-tak med hjälp av C60-profilsystem.

Två-skikts Troldtekt® Plus

I denna animerade video presenterar vi de viktigaste stegen för korrekt montering av två-skikts Troldtekt Plus-plattor på glespanel i ett befintlig tak.